Throwback - Eva Jinek showt ‘boobies’: ‘Zijn mensen op zoek naar iets om te lachen?’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

11 jaar geleden werden de borsten van Eva Jinek voorpaginanieuws door het uitlekken van beelden van het NOS Journaal, waarop de toenmalige nieuwslezeres twijfelt over hoeveel knoopjes van haar blouse zij open moet doen. Op 2 maart 2009 ontdekt een gebruiker van Fok! Forum een zwakke plek in de website van de NPO, waardoor er inmiddels legendarische beelden van Eva worden gevonden. Het filmpje waarin Jinek het heeft over haar ‘boobies’ wordt een gigantische hit op YouTube.

‘Ik zie je borsten!’

“Moet er een knoop meer open of juist niet?”, vraagt Eva Jinek zich op 2 maart 2009 af, als zij zich in de studio van het NOS Journaal aan het voorbereiden is op de uitzending. Via haar oortje praat zij met de regieruimte. “BOOBIES!”, schreeuwt de presentatrice. Jinek twijfelt hoeveel knoopjes zij open moet doen. “Anders zie je niks van het topje”, zegt Eva, die twijfelt vanwege de reactie van haar moeder. “Dan krijg ik weer mijn moeder: ‘Ik zie je borsten!’”, zegt Jinek op de uitgelekte beelden.

‘Je weet nooit wat mensen doen’

Eva is inmiddels uitgegroeid tot de koningin van talkshows en houd van het onverwachte. “Je weet nooit wat mensen gaan doen, je weet nooit wat ze gaan zeggen. En dat is nu juist het plezier ervan”, zei Jinek in 2019 in Tims ^ tent: maar dan in een bungalow met sterren. Maar met de ‘boobies-gate’ was dat wel anders. Jinek kon het niet geloven. “Zijn mensen dan zo hard op zoek naar iets om te lachen?”, vroeg de journaliste zich een jaar na het uitlekken van de beelden af in Cosmopolitan.