Radiozenders passen programmering aan vanwege coronacrisis
Bron: Pixabay

Radiozenders passen programmering aan vanwege coronacrisis

Geschreven door Pieter Jongsma

Verschillende radiozenders in het land passen hun programmering aan vanwege het coronavirus. Radio 538 geeft luisteraars de kans op verzoeknummers aan te vragen voor collega's, vrienden, familie en mensen die we op plekken nu hard nodig hebben.

Alle NPO zenders voorzien hun luisteraars van het laatste nieuws en de recente ontwikkelingen. “Dit zijn tijden van grote zorg en saamhorigheid waarin juist de Publieke Omroep van grote waarde wil zijn”, aldus Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO.

Shula Rijxman: “We beseffen dat het leven er nu voor veel luisteraars anders uitziet dan normaal. Veel mensen verblijven thuis. Met onze radiozenders willen we vooral deze dagen een plek zijn waar je je verhaal kwijt kunt. Samen houden we Nederland open.”

NPO 3FM zendt de komende dagen elke avond bijzondere concerten uit van artiesten die vanwege de corona crisis niet kunnen optreden. Daarnaast brengt ze zender jongeren en ouderen op stad met elkaar in contact.

NPO Radio 2 opent de lijnen. “Iedereen die zijn verhaal kwijt wil, kan terecht bij deze brede radiozender”, laat de zender weten. Ook op Radio4 worden concerten uitgezonden. FunX brengt verhalen van luisteraars die zich inzetten voor anderen. 

NPO Radio 1 staat elke dag uitgebreid stil bij de impact van het coronavirus. De toespraak die Rutte maandagavond geeft is ook te horen op vele radiozenders. Zo zenden de zenders van de NPO de toespraak uit en is die ook te horen op 100%NL en SLAM!.