King's Songs 2020: ABBA, Madonna, Rihanna & King Africa

King's Songs 2020: ABBA, Madonna, Rihanna & King Africa

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is Koningsdag 2020, maar helaas kan de verjaardag van onze koning niet uitbundig worden gevierd. Door het coronavirus is Koningsdag omgedoopt tot Woningsdag. Om de dag toch feestelijk door te komen heeft Sebastiaan een aantal hits over koningen en koninginnen op een rijtje gezet. Met deze muziek kom je de dag zeker door.

ABBA – Dancing Queen

De Dancing Queen van ABBA mag op een dag als vandaag niet ontbreken. Op de verjaardag van onze koning, zal onze koningin zeker een dansje wagen. Het past heel erg goed op een feestelijke dag als deze. Het was een grote hit voor de populaire band uit Zweden. Zelfs nu in 2020 is het een nummer die iedereen moeiteloos mee kan zingen. 

Madonna – Vogue

Op Koningsdag mag de ‘Queen of Pop’ natuurlijk niet ontbreken. Dan heb ik het natuurlijk over Madonna. Haar nummer Vogue past goed op een dag als vandaag. Het is dansbaar, het is swingend en het zorgt voor de nodige beweging. Al is het bijbehorende dansje niet heel eenvoudig te noemen. Maar na flink oefenen lukt het vast en zeker om het een beetje te kunnen. 

Michael Jackson – Black and White

Naast de ‘Queen of Pop’ mag de ‘King of Pop’ zeker niet ontbreken. Alleen welk nummer zet je extra in het zonnetje? Het nummer Black and White past wel op een dag als vandaag. Iedereen is gelijk en iedereen mag er zijn. Al mogen we niet bij elkaar zijn, in gedachten zijn we het wel. Muziek verbroederd dus daarom mag het nummer op een dag als vandaag niet onbreken.

King Africa - Bomba 

Het mag allemaal wel een tintje fout. Daar zorgt King Africa wel voor. Zijn zomerht Bomba is nu regelrecht ‘fout’ te noemen. Maar van de melodie blijf je niet stil zitten. Sterker nog, je hebt zin om uit je dak te gaan op Bomba. Niet letterlijk natuurlijk, laat het huis maar wel heel. Gewoon lekker in de tuin, op balkon of in de woonkamer lekker dansen. Gewoon omdat het mag op Koningsdag.

Earth, Wind & Fire – King Of Groove

Even een reis terug in de tijd. Het nummer van Earth, Wind & Fire is echt een nummer van heel lang geleden. Maar daarom juist heel erg fijn om op een dag als deze even te beluisteren. Het brengt wellicht herinneringen naar boven. Want dat is de kracht van muziek. Het zorgt voor herkenning en voor een beetje vrolijkheid. Want dat kunnen wij wel extra gebruiken in de huidige situatie.

Rihanna – California King Bed

Na een dag vol beweging is het in de avond tijd om te gaan slapen. Hierover heeft Rihanna een bijzonder nummer gemaakt. Haar single California King Bed is een ideale afsluiting voor Koningsdag. Het is een echt een nummer om de feestelijke dag goed af te sluiten. Want reken maar dat iedereen moe is van een dag vol muziek, dans en gezelligheid in eigen huis. Even een momentje van rust en dan tijd om te gaan slapen.