KRO-NCRV neemt paasspektakel The Passion over van de EO
Bron: KRO-NCRV / Willem Jan de Bruin

KRO-NCRV neemt paasspektakel The Passion over van de EO

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Omroep KRO-NCRV gaat door met het paasspektakel The Passion. Eind juni maakte de EO bekend na tien jaar te zullen stoppen met The Passion, maar KRO-NCRV zorgt voor een doorstart. KRO-NCRV werkte altijd al mee aan The Passion, maar gaan het populaire paasevenement nu volledig zelf organiseren.

De overname door KRO-NCRV betekent dat The Passion iets minder religieus wordt. “Je hebt het kruis waarbij de verticale lijn staat voor het Bijbelse verhaal en de horizontale voor de samenleving. Wij willen meer dat laatste. Het verhaal moet een inspiratiebron zijn”, zegt directeur Peter Kuipers in het AD.

Het zou zomaar kunnen dat Jezus straks door een vrouw wordt gespeeld. “In theorie wel ja. Of door iemand uit de LHBT-gemeenschap”, zegt de omroepbaas. “Het accentverschil is dat we kiezen voor een vertaling naar de samenleving waarbij de ander centraal staat. Daarbij sluiten we helemaal niemand uit.”

KRO-NCRV breidt The Passion ook verder uit dan alleen de televisieshow op NPO 1 op Witte Donderdag. Veertig dagen voor Pasen gaan er al replica’s van het verlichte kruis op tournee door het land. Ook zal er op Paaszondag ‘iets gaan gebeuren met de wederopstanding van Jezus’, verklapt Kuipers alvast.