Hunted VIPS: Door het oog van de naald of toch niet?
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Door het oog van de naald of toch niet?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Fajah en Irem zitten achter in een auto als zij de Hunters passeren. Fajah en Irem schrikken zich rot maar de Hunters hebben het niet gezien en dus kruipen deze 2 door het oog van de naald. En waar de andere twee koppels, Klaas en Dennis en Kim en Birgit vrijwel geen sporen nalaten hebben de Hunters een paar sporen m.b.t. moeder en dochter. Mede door het gebruik van een burner telefoon hebben de Hunters zelf telefoongesprekken terug kunnen horen.

Het vrolijkste duo in Hunted, Klaas en Dennis hebben nog steeds meer lol dan zorgen. Volgens hun is het extractiepunt, omdat op het kaartje dat ze van Jochem Meijer hebben gekregen de tekst ‘het is hier leuk’ bevat, de Efteling. 

Ze gaan echter grondig te werk en zoeken n.a.v. de afbeelding op de kaart naar dit punt en ontdekken zo het eiland waar ze moeten zijn. Als Dennis dan nog een motor heeft geregeld als vervoersmiddel is het helemaal dolle pret. Klaas heeft een motorrijbewijs. Dus op een motor vertrekken deze twee goedgemutst op weg naar een overnachtingsplek van waar ze naar het eiland kunnen. En aangekomen op hun volgende overnachtingspunt krijgen ze zelfs hulp van weer een bekende Nederlander, Kees van de Spek. Niets lijkt dit vrolijke duo nog te kunnen stoppen om de extractie locatie te bereiken. 

Maar ook Birgit en Kim hebben het goed voor elkaar. En ook hier zit de sfeer er goed in, alhoewel Kim zich af vraagt of ze niet te relaxed zijn. Ze weten niet dat de Hunters inmiddels bij Lange Frans en zijn vriendin zijn aangekomen. En terwijl Lange Frans probeert de info minimaal te houden en de tijdstippen wat te verdraaien staat zijn wijsneuzige zoontje naast hem mee te knikken of nee te schudden en is dit kind bezig de boel goed te verkloten door nadrukkelijk de juiste tijdstippen en zo te benoemen. Zou dit ventje de uitdrukking ‘snitches get stitches’ al kennen? Dus de Hunters komen dichterbij. Maar Kim en Birgit weten met hun charme en een knipoog hier en daar steeds telefoons te lenen om te mogen bellen. En na weer een telefoontje, een facetime laat Jolanda het kaartje zien en tekenen ze de contouren van het eiland over en met hulp van de gastheer van het adres waar ze verblijven vinden ook zij het eiland dat het extractiepunt vormt.  En dan ziet het er voor deze dame ook behoorlijk goed uit. 

De andere twee dames, moeder en dochter zijn inmiddels aangekomen bij de bus die in een telefoongesprek beschreven werd als zwart een zwart ding. Hier zou de info met het extractiepunt in gelegd moeten zijn. Met deze, Fajah haar eigen bus vertrekken ze. Maar de Hunters hebben het telefoongesprek gehoord en vragen zich af wat het zwarte ding is. Maar ook aan een auto wordt gedacht en dan heb je de social media. En wat zien ze op de social media van Farah, een zwarte bus en het kenteken. Dus het net sluit zich weer iets verder. En deze nieuwe bus heeft een ‘LTE’ kaart waardoor het opgespoord kan worden bij bijvoorbeeld diefstal, maar deze maakt contact met het mobiele netwerk dus ook de Hunters kunnen di uit laten lezen. 

De route van de bus is te volgen, Hunters worden die kant op gestuurd. En als de bus geruime tijd stilstaat bij een autobedrijf weten de Hunters al snel genoeg. De LTE gegevens van auto’s die daar vertrekken worden nagekeken en zo komen ze steeds weer een stap dichterbij. En als Fajah en Ilem de snelweg verlaten en op een parkeerplaats stoppen om te kijken of ze via iemand zijn telefoon  kunnen bellen wordt ook dit feilloos waargenomen door de Hunters die inmiddels maar een paar honderd meter achter deze twee dames zitten en als een donderslag bij heldere hemel duikt een team op naast moeder en dochter en voordat ze met hun ogen hebben kunnen knipperen zijn ze aangehouden.