Nederland verzekert zich van de volgende ronde na overwinning op Oostenrijk
Bron: Showbizznetwork.nl

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland heeft zich verzekerd van de groepswinst in groep C met een 2-0 overwinning op Oostenrijk. De ploeg van Frank de Boer zal het in de tweede ronde op gaan nemen tegen de beste nummer drie uit groep D, E of F. Nederland wist in de Johan Cruijff Arena zonder echt te imponeren af te rekenen met Oostenrijk.

De opstelling kende weinig wijzigingen ten opzichte van de openingswedstrijd tegen Oekraïne. De enige verandering was dat Matthijs de Ligt is hersteld van zijn liesblessure en aan de aftrap mocht verschijnen. Dit ging ten koste van de vandaag twintig jaar geworden Jurriën Timber. De basiself bestond daarmee uit: Stekelenburg, Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt, De Roon, Wijnaldum, F. de Jong, Weghorst en Memphis. Nederland begon slordig en leed veel balverlies. De Oostenrijkers waren een stuk constanter aan de bal en leken sterker.

Na tien minuten werd Nederland in de wedstrijd geholpen, doordat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Alaba haalde Dumfries neer aan de rand van het strafschopgebied. Memphis schoot de penalty onberispelijk binnen en zette Oranje op een 1-0 voorsprong. Na de penalty veranderde het spelbeeld niet, Nederland bleef moeite houden met het vasthouden van de bal. Er werden weinig tot geen kansen gecreëerd. Pas vijf minuten voor het rustsignaal wist Nederland kansen te creëren om de voorsprong te verdubbelen, maar wist deze niet te verzilveren.

Het eerste kwartier na de rust was het spel van beide ploegen nog steeds weinig verheffends, maar na een uur spelen werd Nederland vaster aan de bal. Het verbeterde spel werd bekroond met een doelpunt in de 67e minuut. De ingevallen Donyell Malen wist door te breken en gaf  de bal af aan Denzel Dumfries, die de bal gemakkelijk intikte. Het is voor Dumfries zijn tweede goal dit toernooi. Na de bevrijdende 2-0 nam het tempo weer af en verdedigde Oranje de voorsprong en met succes. Op een paar kleine kansen na  kwam Nederland niet meer in de problemen en trok de overwinning over de streep.

Maandag speelt Nederland zijn laatste groepswedstrijd in de Johan Cruijff Arena. In deze wedstrijd  om 18:00 uur is Noord-Macedonië de tegenstander. Voor beide ploegen is het een wedstrijd die geen invloed meer heeft. Noord-Macedonië heeft nul punten aan de eerste twee wedstrijden overgehouden en is al uitgeschakeld. Nederland is na de overwinning op Oostenrijk al verzekerd van de koppositie in groep C.