Expeditie Robinson 2021: De samensmelting, maar toch niet helemaal
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: De samensmelting, maar toch niet helemaal

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op afvallerseiland is Annemiek enthousiast over de komst van Sterrin. Terwijl John het te druk vind worden op zijn familie eiland. De deelnemers krijgen op afvallers eiland krijgen te horen dat dit hun laatste kans is om terug te keren in de expeditie en dus om wraak te nemen. 

Ook in kamp Zuid, waar ze al dagen niets meer gegeten hebben en in kamp Noord krijgen ze te horen dat ze hun spullen moeten pakken en hier niet meer terug komen. Iedereen beseft dan dat dit de lang verwachte samensmelting is.  Dus besluiten ze in kamp Noord al hun eten op te maken voor een laatste feestmaal.

Evenwicht

De mensen op afvallerseiland moeten een individuele proef doen en Rob vreest weer een evenwichtsbalk te krijgen. En Rob zijn ergste nachtmerrie wordt waarheid. Rob, John, Yuki, Sterrin, Annemiek, Anouk en Jasmine moeten de klassieke evenwichtsproef doen, de steeds smaller wordende evenwichtsbalk! De eerste afvaller moet direct naar huis. Einde expeditie. Degene die het langste blijft staan krijgt een extra stem. Maar als de laatste naar huis moet betekend dat dus dat de anderen in de expeditie blijven?

Dus gezellig met zijn allen op de evenwichtsbalk en iedereen blijft staan tot ze naar de eerste versmalling moeten. Een aantal staat als een hus, een aantal beweegt en wankelt wat. En waar half Nederland waarschijnlijk verwacht dat Rob als eerste in het water valt is het dit keer John de Bever. En dus eindigt hier het op twitter oneindig vaak genoemde en geciteerde duo van John en Rob. Na John vallen achtereenvolgens de anderen tot uiteindelijk Yuki wint en dus de extra stem krijgt.

De kandidaten van Noord en Zuid moeten dus individueel strijden. Een hindernisbaan met een puzzel. De laatste op hindernis 1 valt af en moet stoppen. De snelste 4 bij de tweede hindernis krijgen een bandana en de eerste twee mogen strijden om een immuniteitsketting.

Bandana

Als eerste moet er met een hengel een puzzelstuk opgevist worden. Defano is hierin de snelste, dan Rene, Jan en Britt. Maar bij de tweede hindernis heeft Jan als eerste het puzzelstuk en dus een bandana dan Rene en Defano en als 4e dan Britt. Deze 4 pakken dus een bandana. Die 4 moeten nog over een lastige evenwichtsbalk en de eerste twee aan het einde hiervan mogen de puzzel maken. De snelste wint een immuniteitsketting! Jan is weer de snelste met Britt als tweede. Jan vreest het ergste want Britt kan goed puzzelen en Jan is daar niet zo goed in. Maar Jan wint ook dit en dus de immuniteitsketting.

Sylvana en Dyantha die nog staan te vissen mogen daar mee stoppen. Maar ze hebben dus allemaal de samensmelting gehaald. Ze mogen naar het diner en krijgen 6 stemmen. Rene vraagt zich af waarom 6 stemmen en 4 bandana’s ? 

Aan het samensmeltings diner is de sfeer uitstekend.  En ook de volgende ochtend wordt nog in prima stemming ontbeten met de restjes van het diner. En dan is er post. Gericht aan Jan, die in zijn eentje naar winnaarseiland mag. En als Jan weg is volgt een nieuwe brief, er komen twee boten. Een voor de drie met een bandana en een boot voor de mensen zonder bandana. 

  1. Jan op winnaarseiland
  2. Rene, Defano en Britt op ‘bandana’ eiland
  3. Sandra, Sylvana, Dyantha en Robbert op een ander eiland.
  4. De mensen van afvallerseiland die in de expeditie blijven Rob, Yuki, Sterrin, Annemiek, Anouk en Jasmine op ….. Dat zien we dus de volgende aflevering?

Wordt vervolgd.