Hunted VIPS: Het midden van Nederland en 28 meter naar rechts?
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Het midden van Nederland en 28 meter naar rechts?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Na de snelle aanhouding van het misschien wel domste koppel in de historie van Hunted VIPS tot nu toe, vader en zoon Bossevain, ligt de focus voor alle teams op het verkrijgen van nieuwe informatie met betrekking tot het extractiepunt.

Terwijl Tatum en Mingus zich bij de achteringang van een lodge klaarmaken om te vertrekken op weg naar Hugo Kennis die hun informatie heeft, staat een Hunter team bij de voordeur van de lodge en achtervolgd een tweede Hunter team de auto va Hugo. Maar het zit de Dageletjes mee, Tatum en Mingus fietsen op tijd weg het onbekende in en als het Hunterteam dat Hugo volgt moet tanken raken ze Hugo kwijt. 

Ondertussen wachten de hockeydames Maartje en Kim in de bossen op de broer van Kim en dan zien ze een zwarte Range Rover en ontstaat er paniek in de bossen. Als de dames niets kunnen zien besluiten ze een omtrekkende beweging door de bossen te maken om dichter bij de auto te komen. Met bibberende knieen sluipen ze door het bos totdat ze plotseling de schoonzus van Kim zien. Zij heeft de achtergelaten brief gevonden. Heeft haar telefoon uitgezet en komt nu de info brengen. 

Een videogesprek

Tatum en Mingus hebben geen geduld om te wachten op een ontmoeting met Hugo en besluiten hem te bellen en door een videogesprek kunnen ze de info te zien krijgen zonder dat het tot een ontmoeting komt. Hugo zegt toe de info te verbranden. De hunter komen er wel achter dat Hugo een videogesprek heeft gehad maar dit gesprek zelf is versleuteld de inhoud kunnen ze niet horen of zien.

Nasrdin en Walid gaan naar een vriend die de info heeft maar daar aangekomen weten ze het juiste huisnummer niet meer. Niet zo slim dus. Net als ze weer willen vertrekken horen ze een stem uit de intercom van een adres waar ze aangebeld hebben. De slapende vriend heeft ze gehoord, doet open en geeft hun de envelop met informatie. 

Drie van de vier teams hebben dus de envelop met de informatie bemachtigd. Nina en Kelvin moeten hiervoor bij Tim Coronel zijn. Als hij niet thuis is laten ze een brief achter met een cryptische omschrijving van het adres waar Tim de volgende ochtend de info af moet geven. Toevallig blijken de helpers van Kelvin en Nina oude buren van Tim Coronel te zijn. En als ze later de insta foto van Tim bekijken is deze veranderd en weten ze dat zij de volgende ochtend ook de info krijgen.

Wat wordt bedoeld met deze info?

Maar de info die de vluchters hebben gekregen maakt de zaak nog niet duidelijk. Deze cryptische omschrijving zegt: ‘Het midden van Nederland, kijk in je rugzak!” Als de vluchters hun rugzakken onderzoeken vinden ze een doosje zwaluw lucifers met daarin 1 lucifer en een tekst ‘28 meter naar het westen’. 

De online zoektochten die ze doen om het midden van Nederland te vinden wijst op een kerk in Amersfoort, maar ook naar een steen ergens anders in Nederland. 

En de Hunters die hebben deze info niet. Als ze Hugo weer vinden, bij zijn etentje wegtrekken om te ondervragen houdt Hugo zich van de domme. Een videogesprek met een onbekend nummer zegt hem niets. Soms heeft mijn manager ook mijn telefoon beweert hij. 

Dus voor de tweede keer dit seizoen stranden de Hunters bij een helper die gewoon niets zegt, niets toegeeft en als hij gewezen wordt op het feit dat hij liegt, dit gewoon ontkend! Top!

En dus wordt het vinden van het midden van Nederland het grote probleem voor onze vluchters.