Nieuwe plannen 'De Wereld Draait Door'

Nieuwe plannen 'De Wereld Draait Door'

Geschreven door Pieter Jongsma

Ook in het aankomende televisieseizoen komt DWDD weer met nieuwe programma’s. Tijdens de perspresentatie van de VARA vanochtend kondigde Matthijs van Nieuwkerk twee nieuwe colleges aan onder de noemer ‘DWDD University’.

Vorig jaar pakte DWDD al uit met een serie nieuwe programma’s: ‘DWDD University’ van zowel Robbert Dijkgraaf als Alexander Klöpping, ‘De Wereld Leert Door’, ‘DWDD Heimwee’ met Adriaan van Dis en het festival De Wereld Draait Buiten.

 

Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, geeft op vrijdag 29 november a.s. opnieuw college in de serie ‘DWDD University’. Na zijn succesvolle colleges over ‘De Oerknal’ en ‘Het Allerkleinste’ doceert hij over het leven en de baanbrekende theorieën van ’s werelds beroemdste wetenschapper aller tijden: Einstein.

 

Robert Kranenborg, de gewaardeerde topkok in DWDD die met regelmaat laat zien hoe klassiekers in de haute cuisine bereid worden, geeft vrijdag 13 december een culinair college: ‘DWDD University presenteert: De Koe’.

 

Naast de programma’s buiten de reguliere uitzendingen blijft DWDD ook doorgaan met het maken van specials binnen haar eigen programma.

Zo staat op maandag 30 september a.s. de hele uitzending van DWDD in het teken van het Koninklijk Concertgebouworkest, dat zijn 125-jarige jubileum viert. In aanwezigheid van de musici van het KCO wordt een ode gebracht aan één van de beste orkesten van de wereld.

 

DWDD start maandag haar negende seizoen. Naast de ergernissen van Jan Mulder, de gedichten van Nico Dijkshoorn en het maandelijkse boekenpanel worden er ook dit seizoen weer nieuwe rubrieken geïntroduceerd. In het radioprogramma ‘Giel!’ van Giel Beelen liet Matthijs van Nieuwkerk vanochtend al weten dat Tangarine de nieuwe huisband is, die de media-uitzendingen zal ondersteunen. Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks en is de opvolger van The Kik.