Pieter Derks winnaar NCRV kennisquiz De slimste mens

Pieter Derks winnaar NCRV kennisquiz De slimste mens

Geschreven door Pieter Jongsma

Cabaretier en columnist Pieter Derks mag zich De slimste mens noemen. Hij won na zes weken competitie vrijdagavond 30 augustus de grote finale van het NCRV-programma De slimste mens op Nederland 2.

 

Pieter over zijn overwinning en het in de wacht slepen van deze eretitel: "Ik ben trots op mijn overwinning! Ik had er niet op gerekend. Misschien kan dit op mijn CV in plaats van die studie geschiedenis die ik maar niet afgerond krijg”.

 

Pieter Derks wist zijn medefinalisten Hanna Bervoets en Charly Luske slim, tactisch en met kennis uit te schakelen. Tot de laatste ronde bleef de strijd verhit om de felbegeerde plek in de finale te bereiken. Hanna ontbrak het op het moment suprême aan de benodigde kennis, waardoor haar rivalen Charlyen Pieter de allesbeslissende finaleronde bereikten. De spanning was om te snijden, er werd gezweet en gezwoegd…maar Pieter Derks bleek de slimste. Met zijn antwoorden op de vraag ‘Wat weet jij van de IRA’? speelde hij uiteindelijk Charly weg.

 

De NCRV is blij met het grote succes van het tweede seizoen van De slimste mens. Er keken gemiddeld 1 miljoen kijkers. De gratis app is ook nu razend populair. Sinds de start zijn al ruim vijf miljoen spelletjes gespeeld en spelen dagelijks meer dan 160.000 unieke spelers de quiz.

 

De NCRV komt vanaf half december op prime-time terug met een derde serie van De slimste mens.