Door Natasja’s Ogen: Door zijn afzondering maakt Jason geen vrienden
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Door zijn afzondering maakt Jason geen vrienden

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Nog niet zolang in het huis en gelijk al gevraagd worden om vrijwillig het huis te verlaten? Je zou het maar moeten durven. Dat is niet waar je je voor hebt opgegeven, maar gelukkig durfde Jason het avontuur wel aan. En werd hij opgesloten in een kamer die we in vorige seizoenen kende als datacentrum of whiteroom en nu omgedoopt is tot de sleutelroom. Aan Jason de taak om verschillende sloten te openen in een kamer die vol lag met heel veel sleutels.

Ik zou echt nooit zo snel de groep verlaten om alleen een opdracht te gaan doen. Je mist toch wel echt cruciale tijd om de groep te leren kennen. In een spel waarin er genomineerd kan gaan worden is dat wel lastig. Iemand zou je zomaar kunnen nomineren omdat ze met jou de minste klik hebben. Al zal Jason wel voornamelijk gehoopt hebben dat hij een voordeel zou ontvangen, maar dat bleek niet echt het geval te zijn.

Het kofferspel

Met een kofferspel had Jason wel een beetje in de hand wie er kans had op een nominatie. Judy was helaas voor haar te goed van vertrouwen en vertrouwde Jason op zijn woord toen hij zei dat er coins in de koffer zaten, maar het bleek een rechtstreekse nominatie te zijn. De eerste genomineerde van deze Big Brother reeks is dus al bekend. Tegen wie zij zal moeten strijden is op dit moment nog niet bekend.

Ik heb wel te doen met Judy, als eerste genomineerd zijn is echt niet leuk. En dan nog doordat je ten onrechte een mede bewoner vertrouwde. Ik had haar precies kunnen zijn als ik in het huis had gezeten. Ik zou absoluut niet als eerste naar huis willen dus dan zou ik al snel gekozen hebben voor een vrijstelling of een voordeel tijdens de nominatie. Jason heeft met Judy absoluut geen vrienden gemaakt met dit spel. Lindsey vertrouwde hem terecht niet en koos daardoor per ongeluk iets positiefs. Voor Judy zou het wel leuk zijn als Jason zelf ook nog genomineerd zou zijn. Dan kunnen de kijkers beslissen wat ze van zijn actie vonden.

Hoeveel coins heb je straks nodig voor een luxe verblijf?

En dan heb je natuurlijk ook nog de coins, er zijn ontzettend veel coins gepakt in het kofferspel. Wat voor Big Brother vast een teken gaat zijn dat hij meer dingen kan gaan verkopen voor coins. Want wat moeten sommige bewoners anders met meer dan tien coins? De bewoners worden op dit moment nog heel erg verwend qua eten. Er is genoeg voorraad en ze kunnen zelfs toetjes eten. Ik vermoed dat Big Brother ze aan luxe laat wennen, maar straks alles gaat minderen en de extra’s dan coins gaan kosten.

Of dat zo is zullen we de komende weken gaan zien. Er zullen dan vast bewoners zijn die spijt hebben van de keuze om bagage mee naar binnen te nemen in plaats van coins. Zelf zou ik altijd gekozen hebben voor mijn bagage. Iedere dag in dezelfde outfit lijkt mij veel erger dan basic eten of koud douchen. En bij Big Brother weet je nooit hoe lang je zonder bagage zal moeten doen. Straks mag je al je kledingstukken nog apart kopen voor coins. En is de hele koffer terug helemaal geen optie meer.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!