Married At First Sight: Doeoe joeoeoe spiek inglisch??
Bron: RTL

Married At First Sight: Doeoe joeoeoe spiek inglisch??

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Martijn en Nicole zijn in Nederland aangekomen gillend naar huis gerend, Wilfred en Francois gaan kennis maken met elkaars dagelijkse leven en voor Wichian en Loes is het nog volop genieten van de huwelijksreis.

Wichian wordt lekker gepamperd door Loes

Wichian heeft wat extra tijd nodig ‘s ochtends en zegt: "Nou een lekker bakkie zou er wel in gaan". Dat gaat Loes natuurlijk meteen voor hem fixen want ze is al helemaal gewend aan het samen wakker worden. Ik moet nog steeds aan zijn naam wennen en ik ben niet de enige. Ik noem geen namen Annemarie G**dk**l maar je ezelsbruggetje WIGWAM heeft me enorm geholpen :-)

Wigwam...Nee dit ga ik niet doen.....Wichian wordt lekker in de watten gelegd en die zegt daar wel aan te kunnen wennen. Ik word wel een beetje kriegel van het woord ‘schat’ achter élke zin die hij zegt.

Doeoe joeoeoe spiek inglisch??

Wichian heeft een verrassing in petto voor Loes. Hij gaat een motor huren, het liefst een Harley. Maar hoe vraag je dat in het Engels, want dat is niet zijn sterkste kant. Dat had je niet hoeven zeggen Wichian, dat was overduidelijk. Hoe is het mogelijk dat een jongen van die leeftijd zó beroerd Engels spreekt? Hij krijgt een mevrouw aan de telefoon die uitlegt dat ze geen Harley heeft maar wel een ‘Fantic Scrambler 500’. Dat klinkt in mijn oren als roerei met een Fanta, maar Wichian zegt dat dat hélemaal goed is. Me like....is good...wat time?

Ze gaan samen naar de bromfiets mevrouw en Loes vindt het allemaal geweldig. Wichian probeert in zijn beste Engels uit te leggen dat hij gebeld heeft en de bromfiets mevrouw laat de grote brommer zien en vraagt om een legitimatiebewijs. Wichian geeft zijn paspoort en de mevrouw zegt: “Ooooh you’re from Holland?” En Wichian zegt heel enthousiast YESS. Dat woord ként hij wel. Mooi zegt ze, dan kunnen we gewoon in het Nederlands verder praten. En bedankt joh. Heeft Wigwam zich daar zo voor uitgesloofd!

De liefde van een man gaat door de maag

Vol vertrouwen stapt Loes achterop de 'motor' bij Wichian, die het een ‘schattig dingetje’ noemt. De motor dan hé. Loes noemt hij vooral vaak ‘schat’. Deze grote brommer is niet helemaal de stijl van Wichian want die had liever een chopper gehad. Een Harley of zo, maar hij moet het er mee doen.

Wichian geniet van de armen van Loes om zijn middel en Loes heeft dúidelijk vaker achterop gezeten. Dit plaatje zo samen op de motor dat staat ze wel. En dan, voor mij out of the blue, ligt daar een picknick deken en voer voor de inwendige mens. Dat heeft Wichian geregeld. Hoe lief is dat? Zijn er mensen die gaan vallen over de bubbels die Wichian drinkt terwijl hij die brommer nog moet besturen? Ik voel een 'Facebook-discussie-puntje' aankomen. 

Dit is de sleutel maar je krijgt hem nog niet.

Na 2 dagen gescheiden te zijn geweest na hun terugkomst in Nederland komt Francois op bezoek in Emmen. Wilfred rent naar beneden en geeft Francois de gouden sleutel, maar zegt er meteen bij, die mag je nog niet houden hoor. Ga maar naar boven, de trap op en dan links.

Francois laat zich dat geen twee keer zeggen en bewondert Wilfreds bijzondere smaak. Hij kijkt even naar de cadeautjes en dendert door naar de slaapkamer, waar hij bijna tegen een mega slang boven op de kast aanbotst. Gelukkig kan alles verwijderd worden uit een huis.

Waarom snuffel jij in mijn kast?

Dat rondkijken in de woning is voor Francois een vrijbrief om ook maar meteen even de kasten van Wilfred open te trekken en alles te checken. Hij vertelt dat ook eerlijk tegen Wilfred en die is op z’n zachts gezegd not amused, hij vindt dat maar 'akward' en zou dat zelf nooit gedaan hebben. Hij vindt het écht zó niet chique om dat te doen.

Wilfred vraagt voor de zekerheid even wélke kasten Francois heeft open getrokken en is blij dat het alleen de kledingkast was. Ik ben meteen enorm getriggerd wat er dan in die andere kasten ligt. Dan wordt er ‘gekookt’ wat ze eigenlijk beiden nooit doen en dat is te zien. Droge spaghetti, wat halve tomaatjes er op en wat groene blaadjes voor de kleur. Oh ja, geraspte kaas zat er ook nog op....uit een zakje. Eet smakelijk mannen.

Het eekhoorntje en de olifant

Laura en Cathalijne zitten samen op het bankje te luisteren naar de BABS en ze zitten alle twee op precies dezelfde manier. Het rechter been over het linker been en de rechterhand over de linker en beide rechtervoeten wiebelen een beetje nerveus. De BABS kletst door...en de meiden ondertussen ook. Wel even opletten meisjes wat die meneer te zeggen heeft.

Laura leest een lief stukje voor uit het boek wat ze van Cathalijne heeft gekregen. De olifant die bij het eekhoorntje op het pootje gaat staan tijdens het dansen. Het doet pijn, maar het eekhoorntje wordt niet boos. Het komt er op neer dat Laura vindt dat er fouten gemaakt mogen worden en dat ze niet boos zal worden op Cathalijne en dat ze samen wil leren dansen. Nou we willen wél wat vuurwerk zien hoor, want ‘rode en kale dat benne donderstralen’ zei mijn moeder altijd. Als ze gelijk heeft gehad, dan gaan we bij Remco ook nog wat beleven.

Ik heb veel vragen maar geef maar geen antwoord

Cathalijne pakt het ook origineel aan met echt een héle batterij aan vragen waar ze nu geen antwoord op wil. Kijk, dat is nou een goed voorbeeld voor Remco en Paula. Dát zijn de dingen die je wilt weten van elkaar. Ik hoop dat ze naar de zelfde vakantiebestemming gaan, dan kunnen Remco en Paula nog héél veel van die jonge meiden leren.

Cathalijne is écht nerveus en Laura zegt steeds ‘komt goed’ en ik geloof écht dat ze het meent. Een leuke bijkomstigheid is dat beide meiden dezelfde tweede naam hebben. Laura Catharina en Cathalijne Catharina. Na een luid en duidelijk JA....IK WIL van Laura zijn ook deze meiden GETROUWD!!!! Ze zijn leueueuek samen (denk ik)

Kom we zuipen ons helemaal lam

Het voelt voor beide meiden goed en ze hebben meteen een goed gesprek. Cathalijne geeft aan dat het een optie zou zijn dat ze zich helemaal lam zuipen. Maar Laura zegt dat ze zichzelf beloofd heeft dat niet te doen. Ze vraagt voor de zekerheid wel even of Cathalijne een ‘moeilijke jurk’ aan heeft en of ze daar later hulp bij nodig heeft. Dames...het feest moet nog beginnen!

Cathalijne heeft volgens mij errrrug veel last van haar nepwimpers. Ze blijft maar knipperen en knipperen. Volgens Carlo is dat een goed teken dat ze zo vaak met haar ogen knippert. Dat betekent dat ‘het’ goed is. Dat lachje van Cathalijne vind ik een kléin beetje irritant en ik hoop dat het een lachje van de zenuwen is en dat het snel zal verdwijnen,

Zeg Paula....hoeveel bubbels en bier heb jij gehad?

Na hun ‘knetterende’ trouwfeest komen de wildebrassen aan in hun bruidssuite waar de  trap vol met kaarsjes staat. Daar ging de jurk van Paula bijna. Eerst flikkert ze bijna van de trap en nu hangt ze bijna met haar trouwjurk in de waxinelichtjes. Ze oogt een beetje teut....HIK. Zou ze de stress hebben weggedronken?

Ze ploft elegant op het bed neer waar Remco net de wijnkoeler met (nog meer) bubbels had neergezet en ja hoor, die héle emmer met ijs inclusief de fles bubbels gaat om. Mijn eerste gedachte was ‘die fles ligt daar maar leeg te lopen, oooooooh wat eeuwig zonde van die heerlijke bubbels’, maar de fles blijkt nog dicht te zitten.

Remco mag ook best op de bank slapen

Paula probeert nog luchtig en vooral nuchter te doen door de rozen dan maar in de wijnkoeler met het bij elkaar geraapte ijs te proppen, maar wéér valt alles om en belanden ook de rozen gestrekt op het bed. Ik heb Paula die avond met (veel) bubbels zien staan en ook met het nodige bier. Ik ben heel benieuwd hoe haar hoofd de volgende ochtend aanvoelt.

Het hele bed is dus zeik- en zeiknat van het ijs. Slimme zet om eerst de glazen te pakken en daarna de kleine ijsblokjes die langzaam steeds vloeibaarder worden. Je kunt ook gewoon meteen zeggen dat je wilt gaan slapen. Paula geeft meteen nog even subtiel de hint, dat Remco alsnog wel op de bank mag gaan slapen. Dat ding staat er tenslotte niet voor niets. Nog helemaal in pak en in trouw.jurk nemen ze nog een glas bubbels, maar dan wil Paula echt slapen...HIK.

De bestemming voor de huwelijksreis is .......

Remco heeft de kaart gevonden waar de bestemming voor hun huwelijksreis op staat en het is écht waar. Ze gaan naar BELLA ITALIA !!!!! Als dat maar geen voorbode is van een vroegtijdig CIAO CIAO.

Het voorlezen van de kaart heeft één groot voordeel, we horen namelijk dat Remco meer dan 3 zinnen achter elkaar kan zeggen. Er is dus nog hoop! Maar het blijft bij het voorlezen van de kaart. Helemaal gekleed in pak en trouwjurk poetsen ze hun tanden. Serieus??????

Waar zullen we het eens over gaan hebben?

Vroeg in de ochtend worden ze als strijkplanken naast elkaar wakker. Het haar van Paula zit nog net zo als tijdens de bruiloft, gewoon niet dus. Op de bank een kopje koffie en het is ...stil. Samen aan het ontbijt en het blijft .....stil. Onderweg naar het vliegveld is het nog steeds...stil. In het vliegtuig.....laat maar! Ze weten duidelijk niet hoe ze dit aan moeten pakken, maar dat is oké want hardlopers zijn doodlopers.

Het lijkt wel een soort graftombe waar ze in Italië slapen. Hebben ze dat nou met opzet gedaan om die 2 zó dicht op elkaar te laten vertoeven? Ik krijg het bij het kijken alleen al Spaans benauwd. Gelukkig hebben ze gesprekstof genoeg. Over de spiegel en het toilet en de badkamer en de steentjes in de badkamer en de lampen aan het plafond. En dan zegt Paula (uiteraard niet tegen Remco) ‘Dat bed is wel héél smal’ en dat klopt als een bus.

Korties bij dichies zonder woorden

Ook Remco valt het op dat het wel erg knus is, dus hij zegt: “ Dat wordt dus korties bij dichies” U zegt? Nou gewoon korties bij dichies, logisch toch? ‘t is zô koud onder 't pannedak dà ze wà korties bij dichies gonge legge. Ze ‘mogen’ er 6 dagen van genieten van het dicht bij elkaar zijn.

Ze gaan ‘gezellig’ met elkaar uit eten en er komt wederom geen zinnig woord uit die twee. Kom op mensen. Je wilt toch van álles van elkaar weten? Waarom vragen jullie niets aan elkaar? Wat lijkt jou leuk om te doen vraagt Paula. Ja we moeten maar even kijken wat er te doen is. Gaaaaaaaaap.

Het is echt bedenken wat je wilt vragen, wachten op een antwoord, een akelige stilte waarin je kunt nadenken over je volgende vraag waar weer een antwoord op komt enz enz enz. Hoe saai zijn die 2. Ik denk dat Paula haar moeder wel mist. Misschien kijkt ze wel mee vanuit een boom en is ze meegevlogen naar Italië op haar bezemsteel.

De ‘doodlopers’ ronden hun huwelijk af

In Zeist zien we het afrondende gesprek van Nicole en Martijn. Het wordt een pittig gesprek vermoed Patrick. Het is een giftige relatie geweest en dat hebben ze nog nooit eerder gehad. Ze halen het beste maar met name het slechtste in elkaar naar boven. Gelukkig is de bank waarop ze zitten groot genoeg.

Nicole zit eigenlijk niet met een gespannen gevoel, want het was duidelijk vanaf het begin. Op dag 1 was het al klaar. Martijn vindt het super leuk haar weer te zien. Tuurlijk Martijn. Dat komt waarschijnlijk omdat je zo’n enorm gevoelsmens bent. Het hele gesprek is een herhaling van alles wat we al weten en al tien keer hebben gehoord. Het is duidelijk dat de experts eerder hadden moeten ingrijpen. Ook dit wordt weer een welles nietes verhaal.

Zullen we vriendjes blijven?

Martijn leest vanaf zijn telefoon nog iets voor wat kant nog wal raakt, zoals het meeste van wat hij heeft uitgekraamd. Hij wil wel graag vriendjes blijven want bij Martijn heeft er wel iets van gevoel geborreld. SERIEUS????? Nicole zegt: “Hóe dan? Het was binnen 24 uur klaar”. Vriendjes blijven, nee laat maar. Vriendjes zijn namelijk óók gewoon eerlijk tegen elkaar en dat was jij niet tegen mij. Ze moet lachen om de dómme woorden van Martijn die zijn ring op tafel legt. 

Kennelijk heeft Martijn vanaf het begin af aan gezegd dat hij het allemaal als een spelletje zag, omdat hij net zo snel weer gescheiden zou zijn als dat hij getrouwd was. Ik wíst het! Die gast ging gewoon voor een week gratis zuipen en feesten.

Nicole leest haar brief zó snel voor dat ze nóg slechter te verstaan is dan normaal al het geval is. Ze struikelt over haar woorden en wil volgens mij maar 1 ding. Zo snél mogelijk die ring van zich afgooien -dat is een keer iets anders dan wijn- en dan naar huis en verder gaan met haar leven. CIAO

Richelle en Maarten gaan samen voelen

De huwelijks reis van de love-birds zit er bijna op maar niet nadat ze samen naar een super sexy zinnen prikkelende opdracht zijn geweest. Ik denk nou komt ie. Zie ik ze boven de pannen hangen om samen te koken. Hou op met me zeg! Hoe sexy wil je het hebben. Van koken wordt een mens nog niet anders al gooi je er 20 jalapeños in.

Op naar de volgende date. Ze gaan naar een feestje en jawel de sfeer zit er snel in. De drank trouwens ook en dat is wel een ijsbreker. Alcohol maakt mensen toch een stuk losser. Na van de kanonnen te hebben genoten kan het feestje beginnen.

Stoute blikken bij Maarten.

Live muziek en wát voor muziek. Gewoon dikke vette salsa. Ik zie die 2 genieten en Maarten krijgt echt een héle ondeugende blik in zijn ogen. Richelle geniet ook echt en ze dansen er stevig op los. Die beentjes van Maarten en dat schattige kleine kontje van hem zijn echt übercute en ik krijg een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht en spoel dit tafereeltje nog een paar keer terug. Dit ziet er veelbelovend uit en ik geniet met ze mee en voel een vlaag van nostalgie in me opkomen. 

De volgende keer: Er komen 2 konijnen uit een hoed. Bij Paula en Remco slaan de stoppen door en Richelle heeft ‘het’ gevoeld.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!