Liefdevolle post: Op de menukaart, kaassoufflé gevuld met kaas en afgetopt met zweet
Bron: RTL

Liefdevolle post: Op de menukaart, kaassoufflé gevuld met kaas en afgetopt met zweet

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Lieve Martijn,

Ja ik begin met ‘lieve’ want dat vind ik oprecht. Je lijkt me een super lieve, hard werkende man! Maar tsjonge jonge wat hebben we lang moeten wachten voordat we iets van jou te zien kregen. De eerste afleveringen waren met name heel erg veel ‘Walter’.

Ik zie je met name als een lekkere zwetende knuffelbeer. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat het programma is opgenomen in de heetste en met name vochtigste maanden van het het jaar. Het gutst echt letterlijk van je lijf.

Bianca, die fan is van Feyenoord, komt als eerste bij je en jij bent druk in de weer om de kamer in orde te brengen. Wat ik zie, is een oersaaie kamer zonder ook maar enige sfeer. Gelukkig houden jullie van dezelfde voetbalclub én van onze Max, maar of dát voldoende is voor een relatie, dat vraag ik me af.

Bianca is wél meteen aanwezig in alle opzichten en gelukkig, mag jij jezelf zijn van haar. Nou dát is aardig! Maar ik was vanaf het allereerste moment al bang dat ze een beetje té veel van het goede zou zijn voor je. Ze begrijpt ook niet helemaal dat jij tot diep in de nacht werkt en dat je dan niet ‘s ochtends om 8 uur fris en fruitig met haar aan het ontbijt zit.

Wat ik me wél afvraag is, waarom jij haar niet meeneemt naar je eigen huis, maar haar onderbrengt in die gezellige kamer van je guesthouse. Had dat nou gewoon gedaan, dan had je sámen een gat in de dag kunnen slapen. Nu zat er een behoorlijk chagrijnige vrouw in haar uppie te ontbijten en met name te wachten, láng te wachten en dat terwijl ze éigenlijk nog wel even door had willen slapen. Zo leer je je aanstaande natuurlijk nooit echt kennen.

Je hebt er ook duidelijk veel moeite mee dat Bianca meteen ‘aan’ staat. Maar dan ook écht AAN! Dat ging natuurlijk bij het boodschappen doen meteen hélemaal fout! Wat een drama heeft die vrouw op de allereerste dag! Misschien dat een cursus ‘kaassoufflees maken’ iets voor haar is. Deze cursus krijgt ze van 2 Thaise dames die niet van kaas houden. Hilarisch.

Als ik vervolgens zie, dat het zweet van Bianca’s hoofd drupt, zo op het deeg en jij het er voor het grootste gedeelte af haalt, met de nadruk op ‘het grootste gedeelte’, ben ik wel even klaar met kaassoufflees.

Ondertussen is Diana aangekomen, die om te beginnen maar 1 missie heeft en dat is haar ogen zo gróóóót mogelijk te maken. Jeetje Martijn...wéér zo’n grote vrouw en deze is wel heel claimerig! Die gaat je hélemaal leegzuigen jongen! Ze probeert op alle vlakken de connectie te vinden met je. Jij hoeft al dat gefrummel niet zo en ik zie gewoon dat je ongemakkelijk wordt van al dat fysieke gedoe.

Ook Diana belandt in je guesthouse en niet in je huis. Dat is in ieder geval fijn voor Bianca, dan hoeft ze niet meer alleen te ontbijten! Jij hebt met name veel tijd voor je poolbiljart en je TV als Feyenoord speelt. De dames gaan los en moedigen je aan en ook dat is niet je ding. Wat is eigenlijk wél je ding Martijn?

Nadat Bianca en Diana de badkamers hebben schoongemaakt en zich op andere vlakken nuttig hebben gemaakt, is Bianca er wel klaar mee. Ze komen niet naar je toe om te poetsen Martijn! Bianca had gehoopt op wat peper in je reet (haar woorden, niet de mijne). Daar kan ze lang op wachten, maar voor jou heeft het lang genoeg geduurd. Doei Bianca....goede vlucht terug naar Nederland.

Diana begrijpt dat dít jouw leven is, maar Diana begrijpt eigenlijk alles wel want je zit al héél lang in haar hart...zucht. Dat fijne gevoel wat je eerst had, dat is snel weg en ik denk dat je het beter niet zo duidelijk had kunnen zeggen. Diana is wel héél erg gewillig en je complimenten hebben verwachtingen geschept bij Diana, wat haar nóg kleffer maakt.

Kusje hier, aaitje daar.....ze zwiert als 'Maya de Bij' om je heen, ze wil met je dansen, maar helaas. Niet jou ding. Als ze dan ook nog gaat janken als je gasten weggaan, schiet ik in een stuip en krijg ik toch wel last van een lekkende sluitspier. Als je haar vervolgens onder een houten olifant door laat lopen en vraagt of ze zijn tampeloeris aan wil raken, wat ze uiteraard doet, weliswaar met 1 vinger en heel zachtjes, vraag jij je af, hoe ze in het dagelijkse leven met een ‘je weet wel’ om gaat. Ik voel een exit van Diana aankomen. Niet spannend genoeg en veel te benauwend.

En dan denk je dat je álles wel hebt gehad, komt Silvana aangelopen. Het eerste wat ik riep was, ’ loop maar door meid, dit gaat hem niet worden’. Helaas voor jou Martijn...Ze stopt bij ‘Say Cheese’. Ik mag toch aannemen dat jij je dames zélf hebt uitgekozen? Was je dronken of zo toen je haar videoboodschap bekeek?

Ik heb even teruggekeken toen je de opmerking maakte over de piercing en de tattoo in haar nek en op haar handen. Wat ik met name zie, is een doorkijk van de ene kant van haar gebit naar de andere kant. Mijn hemel, wanner is zij voor het laatst bij de tandarts geweest? Ik zie tanden...héél veel tanden! Het was misschien handig geweest als je in je videoboodschap had aangegeven dat tattoos prima zijn, maar niet in de nek en op de vingers. Hallo Martijn...je bent zélf een wandelende kleurplaat!

Silvana is duidelijk geen blijvertje voor je en ik kan me dat hélemaal voorstellen. Mijn eerste indruk, ook zonder die tanden, tattoos en schroef in haar lip, is dat ik het een vreselijk overdreven vrouw vind. Best vermoeiend om binnen 24 uur uur een retourtje Thailand te moeten doen. Doei doei Silvana. Gelukkig had zij hetzelfde gevoel over jou....Tuuuurlijk!

Diana begint ondertussen steeds meer voor je te voelen. Moet je haar niet iets vertellen? Het is toch duidelijk dat je niet op of in haar kruipt (wat zeg je dat weer lekker). Maar gelukkig ben je eerlijk en je vindt het moeilijk. Dat zegt wel wat over je. Ze ziet hem ook hélemaal niet aankomen en als je het tijdens een kopje cappuccino wilt vertellen, blijft de koffie achterwege en flap je het er maar uit. Je had wat drama verwacht, maar dat blijft gelukkig uit. En zo vertrekt ook Diana weer naar ons kikkerland. Gelukkig til je háár koffer wel even, maar haar missen...nee dat doe je niet. Op naar nummer 4.

Heb je éindelijk even tijd voor jezelf, komt de Limburgse Tamara aanwaaien. Haar kun je wakker maken voor frikandellen, nou dat zit dan wel goed. Ze is ábsoluut niet gecharmeerd van je kamer(s) want zelfs die in een gevangenis zijn gezelliger. Welkom Tamara! Ik moet zeggen dat je wel een beetje schaapachtig uit je doppen kijkt Martijn, maar het zal ongetwijfeld ongemakkelijk zijn, al die vreemde vrouwen over de vloer. Van Tamara ben jij zéker wel onder de indruk. De leukste vrouw tot nu toe vind je.

Tamara heeft het hart op de tong liggen en daar ga je je handen nog vol aan krijgen vermoed ik zo. Ze heeft al helemaal in beeld hoe ze je kamers gaat pimpen. Succes met de zachte G Martijn!

Lieve groet uit Nederland,
Sonja

P.S. Hoe zit het eigenlijk met die vrouw in Nederland waar je onmiddellijk voor terug zou gaan?

P.P.S. Je had best de koffer van Silvana even mogen tillen!

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!