Van Hooijdonk voorlopig niet als tafelgast bij Studio Voetbal
Bron: NOS

Van Hooijdonk voorlopig niet als tafelgast bij Studio Voetbal

Geschreven door Pieter Jongsma

Pierre van Hooijdonk zal voorlopig niet aanschuiven als tafelgast bij Studio Voetbal. Dat heeft de NOS laten weten. De omroep en Hooijdonk hebben in goed onderling overleg afgesproken dat Van Hooijdonk vanwege zijn uitlatingen en de daaruit ontstane discussie voorlopig niet aanschuift in Studio Voetbal.

Afgelopen zondag heeft Pierre van Hooijdonk in het programma stevige uitspraken gedaan over Maurice Steijn. De uitspraken werden ondanks herhaaldelijk doorvragen door de presentator in de uitzending niet onderbouwd door Van Hooijdonk.

De beschuldigingen hebben ook na de uitzending tot de nodige discussies geleid. Woensdagmiddag heeft Van Hooijdonk openlijk excuses aangekondigd. De inhoud daarvan is bij de NOS nog niet bekend. De ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op.

Mede gezien de onduidelijkheid die dit oplevert is NOS Sport van mening dat Van Hooijdonk voorlopig niet kan aanschuiven als tafelgast en analist. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen op een later moment andere besluiten worden genomen.