Opgepakte man op Mediapark wilde Tim Hofman om brengen
Bron: BNNVARA

Opgepakte man op Mediapark wilde Tim Hofman om brengen

Geschreven door Pieter Jongsma

De man die vorige maand is opgepakt op het Mediapark in Hilversum, werd opgepakt omdat hij Tim Hofman wilde doden. De man wordt verdacht van voorbereidinghandelingen voor moord.

Ook verdenkt justitie hem van het bezit van een vuurwapen en bedreiging. "Daar zit hij nu voor vast. Het onderzoek is nog bezig, dus het betreft een voorlopige verdenking", zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De eerste inleidende zitting is op 20 december in de rechtbank.

De verdachte werd op 6 september opgepakt bij het BNNVARA-gebouw op het Mediapark. Hij verklaarde aan een beveiliger dat hij Tim Hofman om het leven wilde brengen. Hij had een vuurwapen en mes bij zich. Uit onderzoek blijkt dat de man al eerder het pand binnen was geweest.

Omroep BNNVARA laat weten dat het gaat om een man uit Breda en hij op wat voor manier dan ook, niet verbonden lijkt te zijn of zijn geweest aan BNNVARA of een van de andere omroepen. Ook komt hij niet voor in een aflevering van BOOS. BNNVARA heeft na dit incident de beveiliging van het pand opgeschroefd.