Iris de Graaf nieuwe presentator NOS Journaal
Bron: NOS/Stefan Heijdendael

Iris de Graaf nieuwe presentator NOS Journaal

Geschreven door Pieter Jongsma

Iris de Graaf gaat het NOS Journaal presenteren. Vanaf 1 januari gaat ze zich inwerken. Ze stopt met het verslaan van het nieuws uit Rusland. Zo maakte de NOS vrijdag bekend.

De 23-jarige Iris is al sinds 2020 het gezicht van de NOS in Moskou. In mei dit jaar besloot de hoofdredactie van NOS Nieuws om Iris terug te trekken uit Moskou, uit veiligheidsoverwegingen en omdat het werken haar daar onmogelijk werd gemaakt. Sinds de zomer deed ze daarom verslag over Rusland vanaf de redactie in Hilversum.

Iris de Graaf: “Ik ben dankbaar voor de afgelopen jaren, waarin ik verslag heb kunnen doen vanuit Rusland over al die historische gebeurtenissen. Dat ik nu in deze nieuwe rol Nederland mag blijven informeren over wat er allemaal in de wereld gebeurt, is een prachtige nieuwe stap in mijn carrière – juist in deze journalistiek uitdagende tijden.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann: “Ik ben blij dat iemand met haar buitenlandervaring het presentatieteam komt versterken. Bovendien heeft Iris de afgelopen jaren ruimschoots bewezen dat ze ingewikkelde verhalen in heldere bewoordingen kan overbrengen op de kijker.”