Derksen doet karakter geweld aan voor interviews

Derksen doet karakter geweld aan voor interviews

Geschreven door Pieter Jongsma

Johan Derksen doet naar eigen zeggen zijn karakter geweld aan voor zijn praatprogramma Derksen &. "Maar daar kan ik prima mee leven", vertelt Derksen maandag in het AD.

"Ik heb in dit land het imago van een heel vervelende man die over alles en iedereen een mening heeft, die heel kritisch is. Een beetje een mopperkont bovendien", weet Derksen maar al te goed. "Maar in dit programma heb ik een heel andere rol. Niet die van dominante, brutale man aan tafel, maar die van gastheer die mensen aan het praten moet zien te krijgen. Mijn pedante meninkje is niet zo relevant."

De 64-jarige Derksen, die ook in Voetbal International te zien is, vindt het niet raar dat veel televisiekijkers een andere Derksen verwacht hadden. "Veel mensen hadden gedacht dat ik heel vervelend zou gaan zitten doen." Volgens de presentator is een uitzending geslaagd als hij zo min mogelijk hoeft te zeggen.

Dat is Derksen in het eerste seizoen van zijn praatprogramma redelijk gelukt. Derksen, die inmiddels aan zijn tweede reeks bezig is, noemt het eerste seizoen van zijn programma 'aardig'. "Dit is geen hogere wiskunde hoor. Ik had ook helemaal de ambitie niet om zo'n soort programma te presenteren."