Samenvattingen tweede ronde KNVB Beker bij Veronica

Samenvattingen tweede ronde KNVB Beker bij Veronica

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 24, 25 en 26 september strijden 64 deelnemers tegen elkaar in de tweede ronde van de KNVB Beker. Het is alweer de 96e editie van de KNVB Beker. De finale is traditioneel op 20 april 2014 in de Rotterdamse Kuip. Veronica zendt op donderdag 26 september vanaf 22.35 uur alle samenvattingen uit.

De tweede ronde van de KNVB Beker bestaat vooral uit wedstrijden tussen amateurverenigingen en betaald voetbalclubs. De topclubs hebben op papier geen ‘zware’ wedstrijden. Ajax – Volendam krijgt op woensdagavond een bijzondere lading door het overlijden van Gerrie Mühren. De oud-international speelde jarenlang voor beide clubs. Ajax en Volendam staan woensdag uitgebreid stil bij de dood van Gerrie Mühren. PSV ontvangt in het Philips Stadion eerstedivisionist Telstar en Feyenoord speelt op donderdag een ‘derby’ tegen FC Dordrecht. Dit is tevens de hoofdwedstrijd van het programma. Topklasser JVC Cuijk, de club van presentator Hans Kraay jr., gaat op bezoek bij Barendrecht voor een plek in de derde ronde.

Hans Kraay jr. presenteert het programma en doet live verslag van de loting voor de derde ronde. Hij wordt hierbij geassisteerd door een speler van Feyenoord of FC Dordrecht, afhankelijk van welke club wint. De loting wordt verricht door Heinrich Welling, competitieplanner van de KNVB.

Samenvattingen 2e Ronde KNVB Beker 
Donderdag 26 september vanaf 22.35 uur bij Veronica