Kijkcijferrecord voor ‘Expeditie Robinson’

Kijkcijferrecord voor ‘Expeditie Robinson’

Geschreven door Pieter Jongsma

Nog nooit keken er zoveel mensen naar ‘Expeditie Robinson’. Gisteren stemden maar liefst 1.403.000 mensen (6+) naar het survivalprogramma en dat is een absoluut kijkcijferrecord! Het programma eindigde hiermee op de derde plaats in de kijkcijfertop na het ‘NOS Journaal’ en ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. In de core doelgroep van de zender was het aandeel 29,2 procent en in de brede doelgroep 20-49 jaar werd een hoogterecord van deze reeks behaald met 26,9 procent.

In de uitzending moest Everon Jackson Hooi de expeditie definitief verlaten nadat hij een eliminatieproef had verloren van Zimra Geurts. Bij de eilandenraad stemde het nieuw gevormde team Kamp Zuid, geheel onverwachts, Geraldine Kemper naar huis.

Naast 'Expeditie Robinson' scoren ook de andere RTL 5-programma’s erg goed. 'So You Think You Can Dance' behaalde zondag 22 september jl. het hoogste zenderaandeel van deze reeks met 14,3 procent in 20-34 jaar. Op maandag jl. behaalde ‘Holland’s Next Top Model’ het hoogste cijfer van deze reeks in 6+ met 606.000 kijkers. Ook ‘Samantha En Michael Willen Rust In De Tent' had maandag jl. het hoogste cijfer in 6+ van deze reeks met 823.000 kijkers. Dinsdag jl. behaalde ‘Zon Zuipen Ziekenhuis’ het hoogste zenderaandeel van deze reeks (12,1 procent 20-34 jaar). Tenslotte weet de kijker ook de vooravond goed te waarderen met ‘Tattoo Stories’, ‘Even Krap Bij Kas’ en ‘112 Ooggetuige’.

Het populaire ‘Expeditie Robinson’ staat in de top 10 van de nominaties voor de Televizier Ring. Kijkers kunnen nog tot maandag 30 september 9.00 uur hun stem via www.televizier.nl/ring uitbrengen en het programma naar de laatste drie genomineerden van de gewilde Ring helpen.