Meeslepend misdaaddrama ‘Broadchurch’ nieuw bij RTL 4

Meeslepend misdaaddrama ‘Broadchurch’ nieuw bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Het nieuwe jaar gaat bij RTL 4 gelijk spannend van start met de meeslepende dramaserie ‘Broadchurch’. In de achtdelige serie, vanaf zondag 5 januari verdeeld over vier avonden te zien, draait alles om het vreedzame fictieve plaatsje Broadchurch dat ineens wakker geschud wordt als de elfjarige Danny Latimer dood wordt gevonden op het strand. In eerste instantie gaat de gearriveerde politie uit van zelfmoord, maar al snel blijkt er iets heel anders aan de hand te zijn…

In de pittoreske gemeenschap Broadchurch kent iedereen elkaar en is weinig te beleven. De plotselinge dood van de jonge Danny komt dan ook hard aan. Zijn ouders Beth Latimer (Jodie Whittaker) en Mark Latimer (Andrew Buchan) en zijn vijftienjarige zusje Chloe (Charlotte Beaumont) zijn totaal kapot, maar ook het hele dorp is in rep en roer. Wat heeft er zich allemaal die laatste uren van zijn leven afgespeeld? Is er ook gevaar voor de andere kinderen uit het dorp? Iedereen is ineens doodsbang. Broadchurch verandert van onbekend dorp in een plaats vol heisa en media aandacht.

Inspecteur Alec Hardy (David Tennant) is net gepromoveerd tot politie-inspecteur. Zijn collega Ellie Miller (Olivia Colman) had verwacht dat zij de promotie zou krijgen en baalt ontzettend dat het de ongevoelige Alec is geworden. Het duo wordt samen op de zaak gezet. Alec heeft niets met het dorp Broadchurch, in tegenstelling tot Ellie. Zij kent iedere plaatsgenoot en de dood van Danny grijpt haar persoonlijk erg aan omdat zij de familie Latimer goed kent. Haar zoon en Danny waren beste maatjes. De spanning loopt dan ook behoorlijk hoog op tussen het politietweetal.

Dominee Paul Coates probeert het dorp hoop te geven door de lokale media toe te spreken. Intussen wordt er hard gewerkt om de waarheid boven tafel te krijgen. Sommige inwoners blijken er bijzondere geheimen op na te houden. De vraag die de hele gemeenschap bezig blijft houden is: Wie heeft de dood van Danny op zijn geweten?

Uitzending
'BroadchurchVanaf vrijdag 3 januari, 22.30 uur
'Broadchurch'Vanaf zondag 5 januari, 20.00 uur (dubbele afleveringen)