Bas Keijzer is de nieuwe ‘bad guy’ in GTST

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) mag een nieuwe inwoner gaan verwelkomen. Het is niet zomaar een inwoner, maar een nieuwe ‘bad guy’, die wordt gespeeld door Bas Keijzer. Dit werd woensdagavond bekend gemaakt in RTL Boulevard.

Naast Ludo Sanders (Erik de Vogel) en Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) komt er dus een derde slechterik Meerdijk onveilig maken. Vanaf volgende week donderdag zal Bas te zien zijn als Jos Uilenburg. Deze Jos is een oude bekende van Rik (Ferri Somogyi). 

De twee kennen elkaar uit de tijd in de gevangenis. Rik zat jarenlang vast vanwege de moord op Mike (Louis Talpe). Maar na een aantal jaren kwam Rik alweer op vrije voeten. Wat Jos nu precies wil van Rik is niet helemaal duidelijk. Wel heeft Jos ‘een klusje’ voor Rik. Op de ontmoeting van een ‘vriend’ uit de gevangenis zit Rik nu helemaal niet te wachten.

De rust leek langzaam maar zeker te zijn terug gekeerd in huize De Jong. Rik’s kleindochter Teddy kwam dinsdag eindelijk weer thuis. Sjoerd (Guido Spek) was maandenlang op zoek naar de vermiste Teddy. Op de dag van het huwelijk tussen Thijs (Miro Kloosterman) en Rikki (Robin Martens) ging het mis. Samen met Teddy besloot Thijs om het land te ontvluchten.

Door de verdwijning van Teddy raakte Rikki compleet in de war. Haar vader Rik wist zich geen raad meer. Na een lange periode van onzekerheid is Teddy eindelijk weer terug bij Rikki. Toch is Rikki nog niet compleet gerustgesteld. Zal Thijs nog een poging wagen om terug te keren naar Meerdijk? Vooralsnog lijkt hier nog geen sprake van te zijn.

Het zal niet de eerst keer zijn dat Rik bezoek uit de gevangenis krijgt. Zo bracht Rik Janine (Caroline de Bruijn) in contact met Hein Lisseberg (Bas Heerkens). Deze Hein was een gevaarlijke seriemoordenaar. Hij wist uit de gevangenis te ontsnappen. Zijn plan was om Janine iets aan te doen. Dat plan is op het laatste moment mislukt. Dit kwam doordat Ludo en Rik op tijd bij Hein en Janine kwamen.

Voor hoelang Jos in Meerdijk blijft is niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat het leven van Rik weer even op zijn kop komt te staan. Echt enthousiast lijkt Rik niet te zijn met de komst van Jos. Waarom dit precies is zal in de toekomst duidelijk gaan worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *