Bieber jongste artiest met vijf platen op nummer 1

Justin-Bieber_2012Justin Bieber is de jongste artiest ooit die met vijf albums de nummer 1-positie heeft bereikt in de Billboard 200. De 18-jarige zanger is de enige die dit in de Verenigde Staten voor zijn negentiende voor elkaar wist te krijgen.

Biebers cd Believe Acoustic komt deze week nieuw binnen op de nummer 1-positie van de lijst. In de Verenigde Staten ging de cd 211 duizend keer over de toonbank, weet Nielsen Soundscan, dat de verkoopcijfers op muziekgebied bijhoudt.

Tot deze mijlpaal stond Bieber gelijk met Miley Cyrus. Beiden voerden voor hun negentiende verjaardag de lijst vier keer aan met hun platen. Naast de akoestische plaat veroverde Justin de koppositie met de cd’s My World 2.0, Never Say Never: The Remixes, Under the Mistletoe en Believe. Het tieneridool houdt deze week onder anderen Andrea Bocelli achter zich.

Justin Bieber is de laatste tijd meerdere keren negatief in het nieuws verschenen. Zo wordt hij regelmatig in verband gebracht met wiet en is hij een aantal keer in zijn Ferrari door agenten aangehouden. “De politie vindt het leuk om me langs de kant te zetten”, zei de zanger in de talkshow van Jimmy Fallon. “Ik beloof je dat ik echt niks verkeerd doe.”

Volgens Bieber houdt de politie hem staande omdat zijn auto donkere ramen heeft. “Maar ik heb getinte ramen omdat ik geen ongelukken wil veroorzaken doordat mensen foto’s van mij gaan maken. Ik dacht dat het veiliger was”, vertelde het popidool. “Ik heb lol op mijn achttiende en geniet van het leven. Maar ik ben wel verantwoordelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *