Bijna miljoen kijkers voor ‘aanzoek’ Sterretje

w615.ccff7_r16-9_f3f4300fb69df9602c9d3525abc15b98Bijna een miljoen Nederlanders hebben Sterretje zaterdagavond op zijn knieën zien gaan op het ijs. De realityster vroeg zijn schaatspartner Alexandra mee uit vlak nadat de twee Sterren Dansen op het IJs hadden gewonnen. Voor de uitslag van de ijsdansshow van SBS6 bleven 998 duizend mensen thuis, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

“Eerst zag ik het als een grap om je ten huwelijk te vragen”, zei Sterretje, die werd geboren als Tony Wyczynski, met tranen in zijn ogen. “Maar toen kreeg ik echt gevoelens voor je. Omdat we nog nooit op een date zijn geweest, wil ik je eerst vragen: wil je met me uit?” Daarop kreeg Tony een volmondig ja van zijn blonde danspartner.

Aan Sterren Dansen op het IJs deden dit jaar onder meer Paul Turner, Antje Monteiro en José Hoebee mee. Sterretje nam het in de finale op tegen Laura Ponticorvo, die te zien was in het RTL-programma Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde, en zanger Monsif. Die laatste moest als eerste het veld ruimen, Laura eindigde als tweede.

De finale van Sterren Dansen op het IJs werd volgens Stichting Kijkonderzoek minder goed bekeken dan de uitslag. De laatste kuren van de finalisten trokken 672 duizend kijkers. Het best bekeken programma van de zaterdag was het achtuurjournaal, dat 2,3 miljoen kijkers trok. Ook Animal Crackers en All You Need is Love eindigden in de top drie.

Freddy, Leven in de Brouwerij, de dramaserie van de TROS over bierbrouwer Freddy Heineken, ging zaterdag van start met 973 duizend kijkers. Daarmee valt de serie net buiten de top tien van best bekeken programma’s.

Meer kijkcijfers vind je op onze kijkcijfers pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *