Brandpunt vanaf 2018 twee keer per week op NPO 2

Het KRO-NCRV programma Brandpunt is vanaf 2018 twee keer per week te zien op NPO2. Dat heeft de omroep laten weten. Het programma dat iedere dinsdagavond te zien is volgend jaar op zowel dinsdag als donderdag avond te zien. “Het zijn uitzendingen van ongeveer 20 minuten waarin één lange reportage te zien is.”

Henk van der Aa is vandaag benoemd tot eindredacteur van het programma. Hij is al sinds 2013 werkzaam voor het programma als verslaggever en presentator. Hans Laroes, journalistiek KRO-NCRV, de juiste persoon om leiding te geven aan het redactieproces. Laroes: “Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren. “

Laroes vervolgt: “Brandpunt brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie Op Eigen Kracht, die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van Brandpunt, ook daarmee heeft Henk veel ervaring.”

Bekijk Brandpunt op TVblik.nl/brandpunt

Foto: Wessel de Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *