Buddy Vedder presenteert Het Pandajournaal

Vanaf 7 april 2017 presenteert Buddy Vedder Het Pandajournaal. In Het Pandajournaal neemt Buddy het laatste nieuws rondom de komst van twee panda’s naar Nederland door met de kijker. Op 17 april 2017 zal de reportage Welkom Wu Wen & Xing Ya te zien zijn. De twee panda’s komen vanuit China naar Nederland. Alle voorbereidingen zijn inmiddels getroffen.

Naast Buddy zal ook Britt Scholte onderdeel zijn van Het Pandajournaal. Zij zal afreizen naar China om daar alles op de voet te volgen. Maar hoe zal het verblijf voor Wu Wen en Xing Ya er uit gaan zien? Wie gaan deze nieuwe inwoners van het dierenpark verzorgen? 

Waarom eten de panda’s eigenlijk zoveel bamboe? Met zijn nieuwsgierigheid zal Buddy op zoek gaan nar alle antwoorden op deze vragen. Buddy zal ook op zoek naar naar andere reuzenpanda’s in Europa. Daarnaast zal Buddy ook kennis maken met de verzorgers van Wu Wen en Xing Ya.

Panda Crackers

Maar hoe bereiden de andere dieren zich eigenlijk voor op de komst van de twee nieuwe bewoners? Presentator André van Duin heeft speciaal voor Het Pandajournaal ‘Panda Crackers’ gemaakt. André is hier best bekend mee, zo maakte hij jarenlang Animal Crackers. Het wordt hoe dan ook gezellig met flamingo’s met vliegangst, een mopperende gier en wild dansende kamelen.

In iedere aflevering legt bioloog Thijs Vuure uit waarom reuzenpanda’s zulke fascinerende beesten zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld zes vingers en eten ze wel 50 kg bamboe op een dag. Bovendien maken ze ook nog wonderlijke geluiden.

Naast de vijf aflevering van Het Pandajournaal zendt AVROTROS op 17 april 2017 de reportage Welkom Wu Wen & Xing Ya uit. In deze reportage wordt Marcel Boekhoven en de mensen van de dierentuin gevolgd. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de reuzenpanda’s? Waarom duurde het zo lang voordat ze naar Nederland konden komen. En wat maakt de reuzenpanda tot een geliefd dier?

Buddy en Britt zijn momenteel ook al samen op televisie te zien. Beide spelen een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Buddy is te zien als Rover en Britt speelt de rol van Kimberly. Momenteel is Rover druk aan het daten met een collega. Maar eigenlijk heeft hij gevoelens voor Kimberly. Nu Rover eindelijk zijn zinnen op een ander heeft gezet, lijkt Kimberly verliefd te worden op Rover…

Het Pandajournaal is vanaf 7 april 2017 om 17.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.
Welkom Wu Wen & Xing Ya is op 17 april 2017 te zien bij AVROTROS.

Bekijk GTST terug via TVblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *