Duitsland krijgt weinig punten van de vakjury

Twee van de vijf ‘big five’ landen doen het bijzonder slecht op het Eurovisie Songfestival. Tijdens de punten verdeling van de vakjury bleven Duitsland en Spanje behoorlijk achter. In totaal kon Duitsland rekenen op drie punten. Vooral voor Duitsland moet dit extra zuur zijn.

Beide landen stonden zaterdagavond al direct in de finale. De laatste jaren scoorde Duitsland al vrij laag op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar kwamen er vrijwel geen punten binnen voor onze Oosterburen. Dit jaar stond Isabella Levina op het podium met de single Perfect Life.

Maar Spanje heeft geen enkele punt van de vakjury. Het land stuurde de blonde Manel naar Kiev. Het vrolijke nummer Do It For Your Lover wist blijkbaar geen indruk te maken. De mensen in het publiek konden het nummer wel waarderen.

Vrijdagavond traden de landen op voor de vakjury. Zij konden toen hun punten geven aan alle optredens. Het optreden van O’G3NE verliep toen niet geheel vlekkeloos. Ondanks de valse start, wisten de drie zusjes zich toch te herpakken. In totaal ontving O’G3NE zeker   punten van de vakjury van de verschillende landen.

Nu is het wachten op de punten van de kijkers thuis…

Foto: Screenshot NDR / Unser Song

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *