Eric van Tijn ziet genoeg talent voor nieuwe show

2F0DAAE2D96FD439218BE957012_h214_w330_m2_q90_cWtBXdMJaEric van Tijn vraagt zich net als vele anderen af of Nederland nog niet genoeg heeft van talentenjachten. Toch heeft de muziekproducent het volste vertrouwen in The Next Pop Talent, de nieuwe talentenjacht van SBS. “Er blijkt nog genoeg talent te zijn”, vertelde Van Tijn donderdag in de ochtendshow van Edwin Evers.

“En dit is toch weer iets anders”, zegt de producent over The Next Pop Talent, waarbij hij achter de schermen werkt als music director. “Het is weer een andere jury en dat geeft dan weer een andere sfeer”, schat Van Tijn, die zelf jarenlang in de jury van X Factor en Idols zat.

Van Tijn denkt dat Nederland toch weer te porren is voor een talentenjacht, omdat onbekend talent blijft boeien. “Ik denk dat dit toch gaat scoren, vooral omdat er erg veel talent op af is gekomen”, vertelt hij over The Next Pop Talent, dat zaterdag voor het eerst te zien is.

Volgens Van Tijn onderscheidt The Next Pop Talent zich van concurrenten als The Voice of Holland doordat ook beginners auditeren. “Een beetje zoals Idols in het begin, maar dan toch weer wat anders. Niet in een vrij lullig, klein hotelkamertje waar vier chagrijnige knakkers zitten.”

Ook speelt volgens Van Tijn nog iets anders mee. “Er is verder weinig muziek op televisie en dit zijn toch allemaal muziekprogramma’s.” Vaak hebben kijkers volgens Van Tijn ook nauwelijks keuze. ” Er is weinig anders op televisie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *