Evelyn Struik helpt met mislukte cosmetische ingrepen

Plastische chirurgie wordt steeds populairder. Het aantal ingrepen dat in klinieken wordt uitgevoerd is de afgelopen vijftien jaar verdubbeld. Het aanbod is tegenwoordig dan ook enorm. Helaas gaat het bij dit soort ingrepen ook wel eens mis.

In het nieuwe RTL 4-programma Verminkt, bekijkt een deskundig team van plastisch chirurgen deze ernstige verminkingen zorgvuldig en herstelt deze waar mogelijk. Evelyn Struik volgt per aflevering twee mensen die verminkt zijn door een mislukte ingreep.

In Verminkt spreekt Evelyn verschillende mensen die hier nog dagelijks last van hebben. Pierre (58) is twaalf jaar geleden veel afgevallen. Omdat hij vaak opmerkingen kreeg over zijn ingevallen gezicht, heeft hij permanente fillers in zijn gezicht laten spuiten. Het resultaat leek erg mooi, tot hij ontstekingen en andere complicaties kreeg. Nu heeft hij harde lelijke bulten in zijn gezicht en heeft hij iedere dag spijt van de ingreep.

Naast de permanente fillers komen ook andere mislukte cosmetische ingrepen aan bod. Zo spreekt Evelyn met Chantal (32). Om af te vallen liet zij een maagband plaatsen maar dat ging mis. Haar organen zijn ernstig aangetast en ze moet nu leven met een zwaar verminkte buik. Het chirurgenteam van Verminkt denkt haar te kunnen helpen maar een operatie is niet zonder risico’s.

Evelyn Struik over Verminkt in Televizier: “Slachtoffers van mislukte cosmetische ingrepen komen vaak in een isolement terecht. Ze durven de straat niet meer op, raken soms hun baan, vrienden en partner kwijt. Door een hersteloperatie krijgen ze letterlijk hun leven weer terug, want die chirurgen doen fantastisch werk. Het was een heftig, maar ook mooi en dankbaar programma om te maken. Totaal iets anders dan TV makelaar of Eigen huis & tuin. Er zit veel meer diepgang in.”

Verminkt vanavond 21.30 uur bij RTL 4.
Bekijk Verminkt op TVblik.nl/verminkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *