Flikken Maastricht grote winnaar vrijdagavond

Angela en VictorWaar SBS 6 aan het begin van het tv-seizoen nog vier weken lang goud pakte met BN’ers die schoonspringen, moet zij genoegen nemen met brons voor BN’ers die schansspringen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans begon vrijdagavond met bijna 1,1 miljoen kijkers en moest daarmee zowel Flikken Maastricht op Nederland 1 (1,7 miljoen kijkers) als Everybody Dance Now op RTL 4 (1,4 miljoen kijkers) voor laten gaan.

Toch zijn de cijfers van Vliegende Hollanders een flinke opsteker voor SBS 6, dat op prime time bijna nooit meer over de grens van één miljoen kijkers heen komt. De tv-show is in één klap de grootste hit van de in moeilijkheden verkerende zender.

Het RTL 4-kamp was voorafgaand aan de eerste uitzending nog erg onzeker over de kijkcijfers. RTL-baas Erland Galjaard dacht dat veel mensen uit nieuwsgierigheid op het schansspringen zouden afstemmen, terwijl host Chantal Janzen in ieder interview liet blijken de concurrentie te vrezen.

Nu is het feest bij RTL 4, want het tv-station was vrijdagavond de grootste zender van het land. Net als de afgelopen weken, toen The Voice Kids nog te zien was. Dat programma was met gemiddeld 2,6 miljoen kijkers wel aanzienlijk meer in trek.

De grote winnaar op prime time was dus Flikken Maastricht, dat na maanden van herhalen terugkeerde voor een nieuw seizoen. Over de hele avond gezien hoefde ze slechts één programma voor te laten gaan: Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4) was met 1,8 miljoen kijkers de winnaar van de avond.

College Tour met Richard Gere trok 644.000 kijkers naar Nederland 3.

© Mediacourant

2 comments on “Flikken Maastricht grote winnaar vrijdagavond

  1. […] zevende seizoen van Flikken Maastricht is afgelopen vrijdag met 1.739.000 kijkers succesvol van start gegaan. Inmiddels hebben ook ruim 130.000 mensen de eerste aflevering via Uitzendinggemist gekeken. In de […]

  2. […] zevende seizoen van Flikken Maastricht is afgelopen vrijdag met 2.031.000 kijkers succesvol van start gegaan. Inmiddels hebben ook ruim […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *