FOX begint aan talentenjacht The Band

FOX begint vanavond aan de zoektocht naar een Nederlandstalige popgroep in de nieuwe talentenjacht The Band. Jim Bakkum presenteert samen met de Vlaamse Laura Tesoro en Niels Destadsbader het grootste FOX-programma ooit, sinds de start van de tv-zender in 2013.

In België ontvangen Jim, Laura en Niels tientallen kandidaten, die allemaal een optreden verzorgen voor de publieksjury. De publieksjury bestaat uit 25 kinderen, 25 jongens, 25 meisjes en 25 ouders. De kandidaat die drie van de vier tribunes ziet openen, zet zijn auditie voort voor de vakjury.

De jury van The Band, dat een samenwerking is tussen FOX en de Vlaamse tv-zender VTM, bestaat uit de Nederlandse singer-songwriter Nielson, danscoach en oud So You Think You Can Dance-jurylid Min Hee Bervoets, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en de Vlaamse zanger Kris Wauters.

Alleen de beste kandidaten komen in aanmerking voor een plek in de liveshows. In de liveshows wordt uiteindelijk de nieuwe popgroep gevormd. De opzet van The Band werd in 2015 ook gebruikt voor de talentenjacht K3 zoekt K3, dat werd uitgezonden op de televisiezenders SBS6 en VTM.

FOX gaat het als een van de slechts bekeken tv-zenders van Nederland niet makkelijk krijgen met de talentenjacht The Band. RTL4 zendt tegenover de eerste aflevering van The Band de finale van The voice of Holland uit en op NPO 1 is vanavond de seizoensfinale van de politieserie Flikken Maastricht te zien.

The Band is vanaf vanavond, vrijdag 17 februari, om 20:30 uur te zien op FOX en VTM.

Foto: FOX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *