GTST-blog: Lieve Martine

Lieve Martine,

Eindelijk is er weer een teken van leven. Ruim twaalf jaar was je spoorloos verdwenen. Alles kwam door Ludo Sanders. Hij wist er voor te zorgen dat je beschuldig werd op de moord op Carel Kortenaer. Onderweg naar de gevangenis wist Ludo je te ontvoeren. Je moest je dochter Sjors achterlaten, alleen. Dit is, wat je zelf al zei, het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan. Nu heb je eindelijk je dochter weer kunnen ontmoeten. Het werd in eerste instantie niet echt een warm weerzien. Sjors was woedend omdat je haar alleen achterliet.

Maar na een uitleg, ging je dochter anders naar de situatie kijken. Je hebt het zelf voor elkaar gekregen dat ze aan jouw kant staat. Ze wil je nu zelfs helpen met je wraakplan tegen Ludo. Maar je wil niet alleen Ludo terug pakken, ook zijn directe omgeving. Janine, Nina, Lucas en ook Bing zijn een soort pionnen die je van het schaakbord wil hebben. Bing staat, zonder dat hij het zelf door heeft, aan jou kant. Sjors kan op een handige manier aan informatie komen over het bedrijf van Ludo. Hoe makkelijk wil je het eigenlijk hebben?

Dan is daar ook nog Maxime, Ludo’s zus. Ook haar heb je voor je karretje gespannen. Haar band met Ludo is alles behalve een echte broer-zus band. Zij heeft besloten om je te helpen om Ludo terug te pakken. Daarnaast heb je ook nog een extra pionnetje, Malena, ingezet. Zij wist als huishoudster aan veel informatie te komen. Ook als geliefde van Ludo kon zij kind eenvoudig aan handige informatie komen. Je plannen zijn allemaal langzaam maar zeker uitgekomen.

Inmiddels is Ludo bijna alles kwijt. Zijn bedrijf, zijn geld zijn inboedel en ook bijna nog zijn huis. Bijna viel je vroegtijdig door de mand. Ludo’s nichtje, Kimberly, kon bijna achter je identiteit komen. Gelukkig wist Sjors dat nog net op tijd te verhinderen, tenminste, zo leek het. Hoe denk je dat Ludo op je zal reageren? Hij zal zich zeker kapot schrikken. Op jou terugkomst heeft hij zeker niet gerekend.

Tegen je kleindochter, Lana, zei je dat je nooit meer uit haar leven zou vertrekken. Dat houdt in dat je dus voorgoed terugkeert naar Meerdijk? Maar hoe zie je dat zelf voor je? Je komt terug, hebt Ludo waar je hem hebben wil en dan? Denk je dat je nog een normaal leven kunt opbouwen? Zeker nadat je de familie Sanders zoiets aangedaan hebt? Ludo heeft in ieder geval een hoop uit te leggen aan iedereen. Het zal hem zeker niet geliefd gaan maken, dat is een ding wat zeker is.

En dan Sjors nog. Hoe zal zij hier mee omgaan? Zij is niet iemand die goed een geheim kan bewaren. Zij kan alles gaan toegeven aan Janine, de vrouw die goed voor haar gezorgd heeft. De twee hebben immers een hechte band opgebouwd. Dat staat nu allemaal op het spel omdat jij wraak wilde. Nou Martine, die wraak heb je nu zeker. Maar voelt dat echt goed? Voelt wraak goed voor jou? Je hebt niet alleen Ludo te pakken, maar ook zijn familie. Mensen die onschuldig zijn in deze hele kwestie. Janine die jou nooit iets gedaan heeft. Nina, die jou ook niets misdaan heeft.

Toch heb je hun ook, misschien indirect, maar wel betrokken bij je plannen. Je hebt het wel slim gespeeld allemaal. Dat vind ik dan wel weer knap. Maar heel eerlijk, ik ben wel blij dat je terug bent. Je zult geen warm welkom verwachten. Maar misschien valt dat nog wel mee? Naast Ludo ken je vast nog wel meer mensen van ‘vroeger’.

Laura en Linda zullen misschien ook wel even raar opkijken. En misschien ken je Rik ook nog wel. Wist je trouwens dat de vader van Sjors, Frits, een tweeling broer heeft? Je hebt veel gemist Martine. Maar dat haal je vast snel weer in. Twee mensen zijn in ieder geval blij dat je terug bent. Je dochter Sjors en je kleindochter Lana. Maar pas je wel een beetje op jezelf. Met Ludo weet je het maar nooit…

Lieve Martine, welkom terug! 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.

Afbeelding: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *