Altijd wat: Gesprek net DNA-onderzoek Richard Eikelboom over de zaak Marianne Vaatstra

Altijd Wat. Presentator Ghislaine PlagVandaag in het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat gaat Ghislaine Plag in gesprek met de Nederlandse DNA-onderzoeker  Richard Eikelenboom. Door onderzoek van Eikelenboom en zijn vrouw kwam een man vrij die al bijna 10 jaar voor moord vast zat in de Amerikaanse staat Colorado. Aan hem de vraag of de moordenaar van Marianne Vaatstra eerder gevonden had kunnen worden.

Van de ZZP’ers (de zelfstandigen zonder personeel) wordt veel verwacht. Ze zouden de smeerolie van de economie zijn, steeds meer bedrijven maken gebruik van hen en hun aantal is de afgelopen jaren naar 760 duizend gegroeid. Maar hoe houden ze in crisistijd het hoofd boven water? Is de ZZP’er nu meer de Zelfstandige Zonder Poen?

In de rubriek Feit of Fictie gaat het over  CDA-kamerlid Agnes Mulder. Zij vertolkte het gevoel van veel Groningers toen ze naar aanleiding van gasboringen en recente aardbevingen zei: “Je zal maar in Groningen wonen: het hele land heeft de baten en jij de lasten.”  Maar heeft ze gelijk? Oer-Groninger Jan Mulder vindt van wel.

In Zing Vecht Huil Bid een portret van patholoog-anatoom Frank van de Goot. Sinds kort zet hij zijn kennis ook in bij dierenmishandeling. Volgens De Groot vaak een voorbode voor geweld tegen mensen.

Dinsdag 26 februari 2013 – 21:05 uur op Nederland 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *