Inzending Montenegro wint prijs voor lelijkste outfit

Slavko Kalezić, de inzending van Montenegro voor het Eurovisie Songfestival, heeft de Barbara Dex Award gewonnen. De Barbara Dex Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de slechtst geklede artiest op het Songfestival. Triana Park (Letland) en Martina Bárta (Tsjechië) werden tweede en derde.

De zanger uit Montenegro kreeg de meeste stemmen en mag daarom de Barbara Dex Award dit jaar in ontvangt nemen. De Belgische website Songfestival.be organiseerde de uitreiking van de Barbara Dex Award dit jaar voor de eerste keer en ontving duizenden stemmen van Songfestival-fans.

Slavko was met zijn lange paardenstaart een van de meest besproken inzendingen voor het Songfestival in Kiev, maar viel in de eerste halve finale al af. De zanger droeg tijdens zijn optreden in de eerste halve finale een doorkijk shirt, gecombineerd met een glitterbroek en een lapje rond zijn middel.

Organisator Songfestival.be heeft op haar website laten weten duizenden stemmen uit verschillende Europese landen en Australië te hebben ontvangen. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate uit 1993, die toen een afschuwelijke en spraakmakende zelfontworpen jurk droeg.

Bekijk hieronder het optreden van Slavko Kalezić in de halve finale:

Foto: Eurovision.tv / Dejan Milićević

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *