Janzen & Van Dijk starten met 1.3 miljoen kijkers

Zaterdagavond stonden Chantal Janzen en Wendy van Dijk naast elkaar. Zij presenteerden het nieuwe RTL 4 programma, Janzen & Van Dijk: voor al uw bruiloften en partijen. In dit nieuwe programma helpen Chantal en Wendy twee koppels die dolgraag met elkaar willen trouwen. Om 20.00 uur schakelden er zeker 1.395.000 mensen in voor dit nieuwe programma. Met deze kijkcijfers staan Chantal en Wendy samen op plek vier in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hiermee uit op 23,6 %.

Direct na Chantal en Wendy was Humberto Tan te zien. Hij presenteerde een nieuw seizoen van Het zijn net mensen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen waren Frank en Ronald de Boer te gast. De eerste aflevering van Het zijn net mensen werd bekeken door minder dan één miljoen mensen, namelijk 909.000. Met deze kijkcijfers staat Humberto op plek tien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 16,0 %. 

Nu Wie is de mol? is afgelopen zond NPO 1 zaterdagavond cabaret uit. Na het NOS Journaal van 20.00 uur was de theatervoorstelling van Pieter Derks te zien. Zijn theatershow Zo goed als nieuw werd bekeken door 963.000 mensen. Deze kijkcijfers zijn goed voor plek negen in het kijkcijferoverzicht. De VARA ziet hiermee een marktaandeel binnen komen van 16,3 %.

Bij NPO 2 was ook een cabaretier te zien. Niemand minder dan Herman Finkers was te zien in een nieuw seizoen van Verborgen verleden. Hier keken rond 20.30 uur dan ook 810.000 mensen naar. Daarmee staat Herman op plek dertien in het kijkcijferoverzicht. De NTR ziet hiermee een marktaandeel binnen komen van 13,6 %.

Nadat de theatervoorstelling van Pieter Derks afgelopen was, zond NPO 1 een aflevering van Ik Vertrek uit. Dit populaire programma kon weer rekenen op 1.568.000 kijkers. Met deze kijkcijfers, voor een herhaling, staat dit realityprogramma op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. AVROTROS ziet daardoor een marktaandeel binnen komen van 27,0 %.

SBS6 zond om 20.30 uur een film uit. De commerciële zender koos voor Johnny English Reborn. In deze film speelt, Mr Bean Rowan Atkinson, de hoofdrol. Het is meteen een vervolg van Johnny English. In totaal keken er dan ook 518.000 mensen naar deze film. Een week eerder bereikte SBS6 met het eerste deel ook al 297.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Johnny English op plek 19 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,8 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Janzen & Van Dijk terug via TVblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *