Jochem van Gelder scoort 500.000 kijkers met zijn home video’s

De kijkcijferkoning van SBS6, Jochem van Gelder, is wekelijks goed voor een vast publiek. Iedere week weten genoeg kijkers zijn home video’s te vinden. Het werd zelfs zo goed, dat Jochem meer home video’s mocht laten zien. Niet het gebruikelijke uur, maar anderhalf uur lang werden de home video’s uitgezonden. Maar dit kon niet langer zo door gaan.

Een paar weken geleden werd van het anderhalf uur weer een uur gemaakt. Ook zaterdagavond waren de home video’s slechts één uur te zien. In totaal schakelden er rond 19.00 uur dan ook weer 521.000 kijkers in. Een week geleden keken er 493.000 mensen naar de home video’s van Jochem. Met deze kijkcijfers staat Jochem op plek 20 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 11,1 %. 

De reden dat de home video’s van Jochem worden ingekort, komt door de films die SBS6 uitzendt. Zaterdagavond werd Identity Thief al om 20.00 uur uitgezonden. Hier keken dan ook 184.000 mensen naar. Deze film duurde tot de klok van 22.30 uur. Dat is weer het startpunt van Hart van Nederland en Shownieuws.

Maar de kijkers van Jochem konden ook al om 18.10 uur terecht bij SBS6. De 20… is een goede opwarmer voor de home video’s van Jochem. In totaal keken er dan ook weer 382.000 mensen naar De 20… Met deze kijkcijfers ziet SBS6 een marktaandeel binnen komen van 11,3 %.

RTL 4 wist weer te scoren met Eigen huis en tuin. In de aflevering van zaterdagavond was zanger Wolter Kroes te gast. In totaal wisten weer 738.000 kijkers het klusprogramma te vinden. Daarna bleven er nog 697.000 kijkers over voor RTL Woonmagazine. Beide RTL 4 programma’s staan dan ook op de plekken twaalf en dertien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 21,8 % en 16,7 %.

Maar de winnaar van de vooravond was wederom Kassa. In totaal schakelden er zaterdagavond weer 1.231.000 mensen in voor dit consumentenprogramma van de VARA. Ook de Belbus kwam weer aanbod. Hierin stond een ‘bekende’ fietsenwinkel weer centraal. Het was niet de eerste keer dat de Belbus bij deze fietsenwinkel langs ging.

Het werd dan ook geen gezellig gesprek. De eigenaar en de klant gingen hard tegen elkaar te keer. Uiteindelijk kwam de eigenaar over de brug en loste het probleem op. De klant kreeg haar geld terug en kon haar fiets achterlaten. Maar met een blij gevoel verliet de klant de fietsenwinkel niet. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Kassa dan ook weer op plek vijf in het kijkcijferoverzicht. De VARA ziet een marktaandeel binnen komen van 22,3 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Lachen om home video’s terug via TVblik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *