Joel Broekaert met nieuwe serie over smaken

KRO-NCRV komt vanaf 2 januari met de nieuwe serie De 5 maken van Joël. De serie neemt culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in een avontuurlijker onderzoek van de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Waarin houden wij van zoet?

Joël wijdt zijn leven aan alles wat met eten, proeven en smaak te maken heeft. Maar wat zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami precies? Waarom zijn we altijd op zoek naar zoetigheid, waarom zijn we toch bitter gaan eten en waarom was zout vroeger zo schaars?

Joël neemt de kijker mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld, waar iets unieks te leren valt over de smaak van die aflevering. In elke aflevering staat één basissmaak centraal.

De 5 smaken van Joël, vanaf 2 januari 21.15 uur NPO 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *