Kygo en Selena Gomez klimmen in de hitlijst

Na zeven weken in de hitlijst, weten Kygo en Selena Gomez te stijgen. De hit It Ain’t Me stijgt deze week maar liefst twee plekken. Vorige week stonden Kygo en Selena nog op de vijfde plek. Deze week komen zij samen uit op de derde plek. Een aantal weken zag het er nog wel even anders uit voor dit tweetal.

Dat had toen alles te maken met rapper Boef. Vanuit het niets kwam de Nederlandse rapper de hitlijst binnen. Niet met één single, maar meteen met een flink aantal singles. Dit hebben de andere artiesten meer dan gemerkt. De hele top tien raakte er door van slag. Momenteel staat Boef nog altijd op één met zijn single Habiba. Drie weken geleden kwam hij vanuit het niets nieuw binnen op de eerste plek in de single top 100. 

Ook Ed Sheeran heeft gemerkt dat Boef de hitlijsten bestormde. Wekenlang stond Ed met zijn hit, Shape Of You, bovenaan in de hitlijst. Maar nu moet de Britse zanger genoegen nemen met de tweede plek. In totaal staat Ed alweer dertien weken in de Single top 100.

Rapper Drake doet ook goede zaken. Zijn nieuwe single, Passionfruit, stijgt ook deze week. Vorig week stond de single nog op plek acht. Deze week stijgt het nummer door naar de zesde plek. De nieuwe single van Clean Bandit, Symphony, stijgt maar liefst twaalf plekken. Vorige week stonden zij samen met Zara Larsson nog op plek 20. Deze week staan zij samen op plek acht.

De samenwerking tussen The Chainsmokers en Coldplay blijft ook onderdeel van de top tien. Zij hadden ook last van rapper Boef. Hierdoor zakten zij flink uit de top tien. Deze week staat hun single op plek negen. Net als een week geleden staat de single, Something Just Like This, op de negende plek.

Jason Derulo stijgt deze week ook flink. Zijn samenwerking met Nicki Minaj en Ty Doll $ign stond vorige week nog op plek 43. Deze week stijgt de single Swalla door naar plek dertien. Zangeres Shakira zit ook weer in de lift. Haar duet met ‘pretty boy’ Maluma stijgt weer zes plekken. Vorige week stond Chantaje nog op plek 56 en deze week stijgt het nummer door naar plek 50.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd door Dutch Charts.

Foto: Screenshot YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *