Lauren Verster sluit BN’ers op voor nieuwe NPO3-show

Lauren Verster gaat voor NPO3 het nieuwe programma The Big Escape presteren dat vanaf september te zien is. In het nieuwe programma sluit Verster 12 bekende Nederlander op. Die met elkaar de strijd aan gaan in een spel gebaseerd op de razend populaire escape rooms.

Door in wisselende teams samen te werken moeten de spelers de meest uitdagende opdrachten uitvoeren met als einddoel als eerst te ontsnappen. Vorig jaar werd bekend dat de AVROTROS werkte aan een zelfde soort programma dat toen zou worden uitgezonden als Break Out. 

Bij The Big Escape wordt geen gebruik gemaakt van bestaande escape rooms, maar worden verschillende imposante locaties in Nederland omgetoverd tot duistere decors vol raadsels en geheimen, zoals een verlaten vliegveld, een militaire basis en het imposante Radio Kootwijk.  Elke aflevering worden meerdere escapes gespeeld en moet één BN’ er het spel verlaten. Later worden de deelnemers bekend gemaakt.

Lauren Verster: “Meespelen met The Big Escape bleek behoorlijk hardcore. Sommige spelers werden na een paar dagen echt een beetje koekoek. Dat vond ik ook niet zo gek want je speelt de héle dag een spel. Dan zit je net lekker rustig aan de lunch, blijk je je onverwacht toch middenin een escaperoom te bevinden en moet je, door verbanden te leggen, rekenen, weetjes, puzzelen en samenwerken, toch weer alles geven om de ruimte uit te komen. En altijd zoemt op de achtergrond de strategische vraag: Deel ik mijn gevonden informatie zodat ik bondjes met anderen kan sluiten of houd ik alles voor mezelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de volgende ben die naar huis gestuurd word?”

Bekijk The Big Escape op TVblik.nl/the-big-escape

Foto: AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *