Martin Scorsese’s opkomende film ”The Irishman” komt op Netflix!

Indiewire, een online magazine, heeft gerapporteerd dat Netflix de distributie rechten hebben verkregen van Martin Scorsese’s film ”The Irishman”. Deze rapportage werd later bevestigd door Variety, een Amerikaans entertainmenttijdschrift. De film moet nog worden opgenomen, maar zorgt nu al voor veel opgewondendheid. De film zou origineel gepubliceerd worden door filmstudio Paramount, maar nu heeft Netflix de wereldwijde rechten van de film gekocht voor een onbekend gedrag, wat inhoudt dat je hem dus uiteindelijk ‘gratis’ kunt gaan kijken.

Het is nog onbekend waarom de deal met Paramount niet meer door ging. Het zou te maken kunnen hebben met de film ”Silence”, die gemaakt werd in samenwerking met Paramount. Wat we wel weten is dat film waarschijnlijk eind 2018 uit zal komen. De film heeft ook een legendarische cast bestaande uit Robert De Niro, Al Pacino en Harvey Keitel. Vele mensen zien Scorsese, De Niro en Pacino ook als de grote drie-eenheid. Een gerucht zegt dat ook Joe Pesci en Bobby Cannavale zullen spelen in de film. De film wordt geschreven door Academy Award-winnende scenarioschrijver Steven Zaillian.

Scorsese en de Niro hebben samen acht films gemaakt. De laatste film die ze samen hadden gemaakt was een korte film genaamd ”The Audition”, die werd uitgebracht als promotie voor een casino in Macau. Scorsese en De Niro zijn samen een van de meest consequente duo’s in de geschiedenis van film. Verrassend genoeg heeft Scorsese nog nooit samen gewerkt met Pacino, ookal heeft deze acteur vele rollen gespeelt in andere misdaad verhalen, zoals ”The Godfather” en ”Scarface”. De Niro en Pacino hebben samen drie keer gespeeld. In ”The Godfather: Part II”, ook al waren ze niet samen op het beeld gezien, in Michael Mann’s klassieker ”Heat” en in ”Righteous Kill”.

De film brengt Scorese terug naar zijn favoriete onderwerp, namelijk de Amerikaanse misdaadbendes. ”The Irishman” zal zijn terugkeer naar dit onderwerp markeren voor de eerste keer sinds ”The Departed” uit 2006. ”The Departed” had ook de oscar voor Best Picture gewonnen. De film was een adaptie van de Hong Kong film ”Internal Affairs” uit 2002, gemengd met het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger en Frank Connolly. ”The Irishman” is gebaseerd op Charles Brandt’s non-fictie boek ”I Heard You Paint Houses”, wat het verhaal vertelt van Frank ”The Irishman” Sheeran. Hij is een hitman gebonden aan de Bufalino-misdaadfamilie. Op zijn sterfbed beweert hij dat hij leider Jimmy Hoffa vermoord zou hebben. Hoffa is ook nog verbonden aan de Kennedy moord. Deze film beloofd dus een groot spektakel te worden!

De titel van ”The Irishman” kwam als eerst naar boven op 14 september 2010, toen Deadline, een Hollywood entertainment website, rapporteerde dat Scorsese was begonnen met het ontwikkelen van een project samen met zijn goede vriend Robert De Niro. Eerder dat jaar kwam Scorsese’s mysterie thriller Shutter Island uit en een week later, regisseerde hij de pilot van Boardwalk Empire voor HBO. Vanaf toen, is hij er druk bezig gebleven. Hij regisseerde de documentaires ”Public Speaking” (2010), ”George Harrison: Living in the Material World” (2011) en ”The 50 Year Argument” (2014). Ook regisseerde hij ”Hugo” (2011) en de corruptie komedie ”The Wolf of Wall Street” (2013). Vorig jaar regisseerde hij ook nog de film ”Silence”. Het is dus geen wonder dat Scorsese geen tijd heeft gehad om zijn passie project ”The Irishman” verder te ontwikkelen.

De film heeft een budget van 100 miljoen dollar, wat redelijk veel is voor een film dat geen superhelden of franchise film is. Maar ”The Wolf of Wall Street” kostte ook 100 miljoen dollar en maakte wereldwijd 392 miljoen dollar. Dit geeft geloofwaardigheid dat Scorsese’s visie genoeg is om een film veel te laten verdienen met z’n box office. Het grote budget gaat met name uit naar special effects in ”Benjamin Button”-style: de personages moeten er jonger uit zien voor bepaalde scenes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *