Netflix gaat de laatste film van Orson Welles afmaken!

Netflix heeft bekendgemaakt dat zij de laatste film van Orson Welles, genaamd ”The Other Side of the Wind”, zullen afmaken. De film was nooit afgemaakt door financiële problemen toen de legendarische filmmaker stierf in 1985.

De film was bijna klaar. Er moest nog een scène gefilmd worden en Welles moest nog de opening opnemen. Ook moest er nog rond de 70-80 minuten van de ruim 10 uur gefilmde materiaal geëdit worden en was er nog geen muzikale soundtrack voor de film.

De cast van de film bestaat uit Oja Kodar, Robert Random, Lilli Palmer, Edomond O’Brien, Cameron Mitchell, Mercedes McCambridge, Susan Strasberg, Norman Foster, Paul Stewart en Dennis Hopper.

Producer Frank Marshall zal toezicht houden op de restauratie en voltooiing van ”The Other Side of the Wind”. De film is een satire van beide het voorbijgaan van het klassieke Hollywood en de avant-garde filmmakers van het nieuwe Hollywood van de jaren ’70. De film was gefilm in een onconventionele mockumentary stijl.

Een mockumentary is een film- en televisiegenre waarin een bepaald onderwerp, fictief of echt bestaand, wordt besproken zoals in een documentaire, maar waarin weinig op feiten berust. Vaak is er sprake van een parodie of satire.

De film is geschoten in beide kleur en zwart-wit. Ook was het idee van een film in een film opgenomen, wat een spoof op het werk van Michelangelo Antonioni moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *