Nieuwe serie van ´Voor God en Vaderland

064a7cbdd7Voor God en Vaderland is een grappige en leerzame kinderserie over geschiedenis, geloof en de relevantie daarvan anno 2013. In zeven afleveringen gaan presentatoren Klaas van Kruistum en Anne-Mar Zwart terug in de geschiedenis. Ze vertellen verhalen van bekende historische Nederlanders die ons land hebben gevormd. Het doel van de serie is om op een ludieke manier kinderen bekend te maken met het christelijke cultureel erfgoed van Nederland.

Waarom arresteert Anne-Mar de heer Kerst M., de heer Paas H. en de heer S. Nicolaas? En wat heeft de Zeeuwse dominee Koelman daarmee te maken?

Klaas duikt met een roze pyjama een middeleeuws bed in, om erachter te komen hoe de heilige Lidwina het volhield om 35 jaar lang alleen maar hosties te eten om in leven te blijven.

Anne-Mar hijst zich in een 19e eeuwse jurk en leert van de dames die in die tijd leefden hoe ze een man moet verleiden, met als doel een echte koning aan de haak te slaan. Ze test haar vaardigheden tijdens een potje pluimbal en een diner. Maar weet ze genoeg indruk te maken op koning Lodewijk Bonaparte om met hem mee naar zijn paleis te mogen?

Alle antwoorden op deze vragen zijn te zien in weer een gloednieuwe serie ‘Voor God en Vaderland’ Vanaf 24 februari, elke zondag om 14.40 uur op Zapp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *