NOS sluit nieuw contract met de Elfstedenvereniging

De NOS heeft samen met de Elfstedenvereniging een nieuw contract opgesteld voor de volgende edities van de Elfstedentocht, maar wanneer de volgende editie gehouden wordt, ligt nog verborgen in de toekomst.

“De Elfstedentocht is het evenement der evenementen”, zegt De Jong. Tijdens de laatste Elfstedentocht in 1997 zond de NOS uit van 05.30 uur ’s ochtends tot 00.30 uur in de nacht.
Op die historische zaterdag zag maar liefst 80 procent van de bevolking in elk geval een deel van de uitzending. Dat waren 11,2 miljoen mensen. Gemiddeld waren er 3,5 miljoen kijkers, die de uitzending hoog waardeerden, met een 8,3.

“De vereniging en de NOS hebben een contract voor onbepaalde tijd afgesloten. Een groter blijk van vertrouwen kun je als NOS niet krijgen. Dat komt omdat we een gezamenlijk doel hebben: de tocht der tochten voor iedere Nederlander zo goed mogelijk verslaan. Op alle denkbare platforms. Daarom zorgen beide partijen ieder jaar voor een nieuwe versie van het draaiboek. Want als het eenmaal zo ver is, heb je vrijwel nergens meer tijd voor.”

“Sinds die laatste tocht is er inmiddels zo veel veranderd dat wij net als de vereniging het nodig vonden om het contract op te frissen”, aldus De Jong. “Vooral op technisch gebied vraagt de Elfstedentocht meer en andere inzet dan twintig jaar geleden.”

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport

Foto: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *