Oefeninterland Nederland – Italië morgen live bij SBS6

sbs6_logoMorgen speelt het Nederlands elftal in een goed gevulde Arena een oefeninterland tegen Italië. Al elf keer eerder oefenden de twee landen tegen elkaar, maar Oranje wist tot op heden nog geen een keer te winnen. Gaat het Oranje, dat woensdag aantreedt in het nieuwe uittenue, deze keer wel lukken? Jan Joost van Gangelen praat met analisten Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk in de studio over de wedstrijd in de Arena. Nederland – Italië is morgen vanaf 19.50 uur te zien bij SBS6.

Bondscoach Louis van Gaal heeft voor deze wedstrijd weer enkele dilemma’s op te lossen. Zo ontbreken ervaren krachten Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Arjen Robben. De twee middenvelders en vleugelaanvaller kwamen de laatste tijd om verschillende redenen niet in actie voor hun clubs. Van der Vaart en Robben waren geblesseerd, terwijl Sneijder vanwege een dispuut al lang niet speelde voor Internazionale. Ook John Heitinga en Maarten Stekelenburg zijn er niet bij tegen Italië. Daarnaast meldde Michel Vorm zich afgelopen maandag af, omdat hij last heeft van vocht in zijn knie.

Spelers die daarvan profiteren zijn Jonathan de Guzman, Daley Blind en Ola John. Zij kunnen woensdagavond in de Arena debuteren voor het Nederlands elftal. De Guzman presteert zeer sterk in de Engelse competitie bij Swansea City en wordt nu beloond. De kans is groot dat hij aanstaande woensdag speelt. Onder de lat zal Tim Krul of Kenneth Vermeer plaatsnemen.

De oefeninterland tegen Italië is een mooie krachtmeting in opwachting van de kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië eind maart. De eerste prioriteit van Oranje ligt immers bij de kwalificatie voor het grote toernooi in Brazilië. Aan de steun van de supporters zal het niet liggen aangezien de Arena al bijna is uitverkocht. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Nederland – Italië
Woensdag 6 februari om 19.50 uur bij SBS6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *