‘Oekraïne krijgt forse boete voor uitsluiten Rusland’

Oekraïne zal worden bestraft voor het uitsluiten van de Russische zangeres Julia Samoilova op het Eurovisie Songfestival 2017. De Russische zangeres mocht van gastland Oekraïne niet meedoen aan het Songfestival en krijgt daarom van organisator EBU waarschijnlijk een forse geldboete.

Een woordvoerder van een speciale commissie van de European Broadcasting Union heeft gezegd dat de weigering van Samoilova reden is tot sancties. Het bestuur van de EBU heeft volgens de commissie hun conclusie overgenomen en zal Oekraïne daarom waarschijnlijk een boete opleggen.

Julia Samoylova kreeg een maand voor het Eurovisie Songfestival van Oekraïne een inreisverbod, omdat ze volgens de geheime dienst van Oekraïne de wet zou hebben overtreden door op de Krim op te treden. In Oekraïne staat een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied.

Eerder deze maand probeerde de staatsomroep van Oekraïne hun borg van 15 miljoen euro terug te krijgen, die was betaald voor het organiseren van het Eurovisie Songfestival 2017. In een reactie zei de Oekraïense omroepbaas Zurab Alasania toen dat het Songfestival volgens hun succesvol was verlopen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/songfestival

Foto: Screenshot YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *