OG3NE terug in de hitlijsten

De meiden van OG3NE scoren weer met hun Songfestival nummer Lights And Shadows. Afgelopen zaterdagavond stonden de drie zusjes in de finale van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale zijn OG3NE op de elfde plek geëindigd. Nu keert deze single terug in de Single top 100. Deze week maakt de single een enorme sprong van plek 63 naar plek 14.

Het Songfestival is gestopt, maar de muziek blijft. Zo is de Portugese zanger Salvador Sobral de hoogste nieuwe binnenkomer deze week. De winnaar van het Eurovisie Songfestival komt deze week namelijk nieuw binnen op plek 35 met zijn nummer Amar Pelos Dios. Hij wist van zowel de vakjury als van de kijkers thuis de meeste punten te ontvangen. Met deze overwinning op zak is het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Portugal. 

De Belgische zangeres Blance staat vier plekken lager dan Salvador.  Zij komt met haar Songfestival single City Lights nieuw binnen op plek 39. Met haar single wist Blance indruk te maken. Zij eindige dan ook als vierde in de finale van afgelopen zaterdagavond.

Ook de Sunstroke Project heeft een plek veroverd in de hitlijst. Hun vrolijke, Hey Mamma, staat deze week op plek 70. Zij traden op voor Moldavië. Met Hey Mamma werden zij derde in de finale van afgelopen zaterdagavond. Alsof dat nog niet genoeg was, stonden ook Ilinca en Alex Florea in de hitlijst.

Ilinca en Alex Florea kwamen met een jodel nummer op het podium van het Songfestival. In eerste instantie werd gedacht aan de inzending van Oostenrijk. Maar dit duo trap op namens Roemenië. In de finale werden zij zevende met hun single Yodel It! Met hun Songfestival single staan zij deze week op plek 90.

Op plek 91 staat de Bulgaarse zanger Kristian Kostov. Met zijn single Beautiful Mess schopte hij het tot de tweede plek op het Songfestival. Hij eindige achter de Portugese zanger Solvador. In totaal staan er deze week maar liefst zes Songfestival nummers in de Single top 100 van deze week.

Naast deze singles nam zanger Shawn Mendes ook de tijd om te stijgen. Zijn nieuwste single, There’s Nothing Holdin’ Me Back stijgt één plek. Vorige week stond deze single nog op plek 12. Deze week stijgen zij door naar plek 11.

Jason Derulo, Nicki Minaj en Ty Dolla $ign neme langzaam maar zeker afscheid van de top tien. Hun single Swalla zakt één plek van zes naar zeven. Ook Ed Sheeran levert één plek in. Vorige week stond zijn hit Shape Of You nog op plek 5. Deze week staat deze hit op plek zes.

De top drie ziet er ook voor een groot deel anders uit. Op plek drie staan SBMG, Lil’ Kleine en dj Styco met de single 4x Duurder. Dit nummer stond vorige week nog op plek twee. Op die plek staan nu Ronnie Flex en Boef. Zij stijgen maar liefst 29 plekken. Vorige week stond de single Come Again nog op plek 31. De nummer één is er nog altijd voor Luis Fonsi en Daddy Yankee. Daar staan zij met de single Despacito.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd door Dutch Charts. 

Bekijk het Eurovisie Songfestival terug via TVblik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *