Ook grote veranderingen bij Britse The Voice

realitytv_the_voice_uk_judges_gallery_1Het format van The Voice UK wordt op dezelfde manier vernieuwd als bij de Amerikanen. Coaches kunnen voortaan kandidaten van elkaar stelen in The Battles en er wordt een nieuwe ronde toegevoegd, The Knockouts. Dat heeft de BBC maandag laten weten. Vrijwel in alle landen waar The Voice te zien is, duiken de cijfers naar beneden na afloop van de audities, volgens velen het enige onderdeel wat de show uniek maakt. Ook in Nederland wordt het format aangepakt om het tij te keren.

BBC-baas Danny Cohen zei vorig jaar al dat hij veranderingen wilde, om een nieuwe kijkcijferval te voorkomen. Nu mogen de Britse coaches Will.i.amTom JonesJessie J en Danny O’Donoghue ieder een kandidaat van een ander stelen tijdens The Battles.

Na The Battles wordt The Knockouts geïntroduceerd, waarin twee kandidaten per team na elkaar een optreden verzorgen, waarna een van de twee het veld moet ruimen.

We kunnen niet wachten tot The Voice UK terugkeert op de zaterdagavond. Met onze vier wereldsterren terug aan boord en de frisse wind van de Steals en de Knockouts, belooft het een buitengewone serie te worden“, zegt uitvoerend producent Moira Ross.

The Voice UK keert in maart terug op BBC One. In Nederland begint in het najaar een nieuwe serie van de John de Mol-show op RTL 4.

© Mediacourant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *