Parganosten bieden hulp aan familie misdaadslachtoffers in nieuwe reeks ‘Het Zesde Zintuig Plaats Delict’

Zesde_Zintuig_1Een moord of een geheimzinnige verdwijning, voor de achterblijvers is het een ware nachtmerrie. Vooral het niet weten wat er is gebeurd, maakt het ondraaglijk. Vanaf donderdag 14 februari gaan de vier beste paragnosten van het ‘Het Zesde Zintuig Plaats Delict’ samen met presentatrice Lieke van Lexmond weer hulp bieden aan familie en vrienden van misdaadslachtoffers. Peter van der Hurk, Cobie van Zegen, Petra Lakerveld en Tessa van Rossen zetten hun speciale gaven in om nieuw licht te werpen op misdaadzaken.

In deze nieuwe serie van ‘Het Zesde Zintuig Plaats Delict’ passeren er weer een aantal spraakmakende misdaadzaken de revue. In de eerste aflevering is er aandacht voor het verhaal van Nico Leeuwe, de boodschappenman van de prostituees. De Groninger Rosse buurt staat op zijn kop als blijkt dat Nico is vermoord. De prostituees staan huilend op straat als ze horen dat ‘hun’ Nico er niet meer is. Voor de één liet hij de hond uit, voor de ander deed hij de was. De geruchten gaan rond dat hij met deze klusjes een groot fortuin heeft opgebouwd. Zijn broer Chris neemt de paragnosten van ‘Het Zesde Zintuig Plaats Delict’ mee naar Nico’s woning in de Rosse buurt waar ze aanvoelen dat een bekende van het slachtoffer bij de moord betrokken is..

De paragnosten

Peter van der Hurk
Peter van der Hurk is de meest bekende Nederlandse paragnost. Hij won in 2008 de competitieversie van ‘Het Zesde Zintuig’ en sindsdien is hij te zien in tientallen theaters door het land. Peter is opvallend sterk in zijn readings als hij op een foto de ogen van het slachtoffer goed kan zien. Alom gewaardeerd is zijn directheid, in combinatie met zijn typische Haagse humor.

Cobie van Zegen
Cobie van Zegen won de competitie in 2010. In de voorgaande serie van ‘Het Zesde Zintuig’ werkte Cobie vaak met tarotkaarten en die zet ze nu ook in als het haar kan helpen. Cobie heeft het vermogen zich bijzonder sterk in het slachtoffer in te leven en gevoelens en emoties te doorleven.

Petra Lakerveld
Petra Lakerveld is bekend van de allereerste serie van ‘Het Zesde Zintuig’. Ze werd toen overtuigend tweede. Daarna heeft ze veelvuldig meegewerkt aan series van ‘Het Zesde Zintuig’, waaronder een internationale competitie. Petra heeft een scherp zesde zintuig en pikt zowel van slachtoffer als daders veel informatie op.

Tessa van Rossen
Ook Tessa van Rossen was winnaar van een competitieserie van ‘Het Zesde Zintuig’ en wel in 2008, net voor Peter van der Hurk. Haar precisie is onovertroffen. In latere Plaats Delict-seizoenen heeft ze meerdere keren gezorgd voor daderprofielen die bijzonder nauwkeurig bleken te zijn.

Uitzending: wekelijks vanaf donderdag 14 februari, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *