RTL Nederland vergroot videobereik via mobiel

20120306_115035_RTLGebouwANP-13511493RTL Nederland breidt in 2013 zijn videocontent op mobiel verder uit. Het bedrijf heeft zijn omvangrijke contentaanbod de afgelopen jaren uitgebreid naar zoveel mogelijk platformen en gaat het bereik nu vergroten op mobiel. Vandaag lanceert RTL daarom de nieuwe mobiele website van de populaire RTL 4-serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

Mobiel gebruik neemt een vlucht
RTL streeft naar een open distributie van videocontent en biedt zijn content aan waar en wanneer de kijker wil. Arno Otto, Managing Director Digital Media: “Kijkers zijn niet langer gebonden aan één scherm. Bij RTL investeren we in manieren om de kijker zoveel en zo goed mogelijk te bereiken. Mobiel maakt een groot deel uit van dit bereik.”

Afgelopen jaar bevestigt dat videocontent van RTL steeds meer mobiel wordt bekeken, grotendeels via de RTL XL app. De pageviews van de RTL websites stegen met 26%, maar inclusief mobiel gebruik was er zelfs een stijging van 89% te zien ten opzichte van 2011. Om kijkers op zoveel mogelijk platformen toegang te geven tot videocontent, lanceert de best bekeken serie ‘GTST’ vandaag een mobiele website. ‘GTST’ leverde in 2012 de meeste videoviews op van alle RTL websites, met 106 miljoen views via de RTL websites en 17 miljoen views via de RTL XL app. Otto: “Met de komst van de mobiele website zal dit bereik nog verder worden vergroot.”

Nieuwe mobiele website ‘GTST’
Met het lanceren van een nieuwe mobiele website voor ‘GTST’, kunnen fans waar en wanneer ze willen genieten van hun favoriete soap, op elk mobiel device. De website laat korte samenvattingen van de volgende aflevering (shorties) zien, uitgelichte oude en nieuwe videofragmenten, het laatste nieuws en achtergrondinformatie over de inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *