RTL5 confronteert hacker in zaak Laura Ponticorvo

John van den Heuvel en Nicolette Kluijver hebben voor hun nieuwe RTL5-programma Online Misbruik Aangepakt de hacker die verantwoordelijk is van het verspreiden van naaktfoto’s en video’s van BN’ers geconfronteerd.

Het leven van Laura Ponticorvo veranderde drastisch toen in maart 2017 een hacker inbrak op haar iCloud, gevoelige privé foto’s wist te bemachtigen en deze verspreidde over het internet. John van den Heuvel en Nicolette Kluijver komen in actie en verdiepen zich in de zaak. Al snel blijkt dat de politie de mogelijke dader in het vizier heeft.

Ponticorvo reageert opgelucht “Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven”, zo laat Laura weten aan RTL Boulevard. Toen vorig jaar de beelden uitlekte durfde ze bijna de straat niet meer op.

Het voor slachtoffers ongewild verspreiden van naaktfoto’s of -video’s is een groeiend maatschappelijk probleem. Eén vijfde van de jongeren heeft weleens een naaktfoto van zichzelf gemaakt. Deze naaktfoto’s komen vaak ongewild terecht in bijvoorbeeld groeps-apps of op wraakpornosites en worden meer dan eens gebruikt op fakeprofielen, wat de levens van de slachtoffers kapot kan maken.

Online Misbruik Aangepakt vanaf maandag 23 april om 21.30 uur bij RTL5.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *