Ruim één miljoen kijkers voor Kassa

Zaterdagavond werd het consumentenprogramma van de VARA, Kassa, een kwartier eerder uitgezonden. Normaal is Kassa altijd live om 19.00 uur, net na het NOS Sportjournaal. Maar door de WK wedstrijd tussen Nederland en Bulgarije werd Kassa al vanaf 18.50 uur uitgezonden. In totaal keken er dan ook weer 1.110.000 mensen naar Kassa.

In de aflevering kwam een ‘brillenverkoper’ aan het woord. Door speciaal gekleurde glazen kan iedereen beter lezen. Genoeg reden voor Kassa om hier eens meer informatie over te krijgen. Verschillende experts kwamen dan ook aan het woord. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Kassa op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 27,9 %. 

RTL 4 deed het ook goed in de vooravond. Om 18.10 uur keken er weer 738.000 mensen naar Eigen huis en  tuin. Daarna bleven er nog 654.000 mensen over voor RTL Woonmagazine. SBS6 wist 269.000 mensen te vermaken met De 20… Jochen van Gelder liet weer 493.000 mensen lachen met zijn home video’s.

Maar Jochem moest wel minder laten zien dan gebruikelijk. Normaal kreeg Jochem anderhalf uur de tijd voor zijn home video’s. Zaterdagavond kreeg hij ‘slechts’ 55 minuten voor zijn home video’s. Dit had alles te maken met de film The Parent Trap met Linday Lohan. Die moest rond 20.00 uur beginnen.

RTL 4 staat met deze kijkcijfers op de plekken twaalf en veertien. SBS6 is met De 20… de hekkensluiter van de kijkcijfer top 25 en Jochem staat deze week op plek achttien. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 23,0 % en 16,4 %. SBS6 ziet marktaandelen binnen komen van 8,4 % en 11,5 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Kassa terug via TVblik. 

Foto: VARA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *